Grillet paprika

Ingredienser

Paprika, hvitløk, olivenolje, salt og pepper.

Tilberedning

ød og/eller gul paprika deles i to på langs, fjern kjerner og hinner. Legges med snittflaten ned på stekebrett med bakepapir under grillen i ovnen. (Evnt kan man grille dem hele på grillen i hagen, men da blir det mer arbeid å fjerne kjerner etterpå…) Uansett er poenget å grille paprikaen til den blir kullsvart. La dem dampe i en bolle dekket med plastfolie i et par minutter. Fjern så skinnet – hvis de er tilstrekkelig svidd går det svært lett. Skjær i strimler og legg dem så varme som mulig i en marinade av god olivenolje, skivet, rå hvitløk, salt og pepper.

Server som forrett/tapa sammen med noe salt, feks oliven og/eller middelhavsansjos + en skvis sitron eller en skvett vineddik, eller på tusen andre måter!! Man har ikke smakt paprika før man har prøvd den grillet!

En kommentar om “Grillet paprika”

  1. Dette er noe jeg lager svært ofte, i ulike varianter. Min favoritt er nesten identisk med din oppskrift, men jeg har noen dråper sesamolje i marinaden. Himmelsk!!

Legg igjen en kommentar