Stekt hoki med maismos

Ingredienser
600 g dypfryst hokifilet 1 egg 1 1/2 dl griljermel 4 porsjoner potetmospulver 1 boks (300 g) mais, gjerne meximais salt, pepper paprikapulver flytende margarin 1 dl klipt gressløk
Tilberedning
Halvtin fisken og skjær den i ca. 1 cm tykke skiver. Snu fisken i vispet egg og griljermel, blandet med 1 ts salt, 1 kryddermål pepper og gjerne 1 ts paprikapulver. Stek fisken i 2 ss flytende margarin, ca. 3 min på hver side. Tilbered potetmosen ifølge pakkens anvisning. La maisen renne av og bland den i mosen, gjerne sammen med 1 dl klippet gressløk. Server den nystekte fisken med maismos, blandet salat og brød.

Mer om Stekt hoki med maismos

Stekt hoki med maismos er en rik, næringsrik og velsmakende middagsrett som er forbausende lett å lage. Hoki er en hvit fisk som kommer fra dype hav i Sør-Atlanteren og det sørlige Stillehavet. Disse fiskene er kjent for sine delikate, fine teksturer og svakt søte smak, noe som gjør dem til en utmerket ingrediens i mange retter. Dessuten er hoki rik på protein, Omega-3-fettsyrer og vitamin D.

Stekt hoki pares perfekt med maismos, som utgjør en kremet og søt kontrast til den milde fisken. Maismos kan lages fra enten fersk eller hermetisert mais, avhengig av tilgjengelighet og personlig preferanse. Det viktigste er at maisen er søt og smakfull. Noen liker å tilsette litt smør, fløte eller melk for ekstra rikdom og smak. En klype salt og sukker kan også bidra til å fremheve maisens naturlige sødme.

Tilberedning av denne retten starter med steking av hoki på middels varme, slik at den får en gyllen brun farge uten å bli tørr. For å bevare fiskens delikate tekstur, er det best å unngå overdreven steking. Mens fisken steker, kan du begynne å lage maismosen. Kok maisen i en gryte med litt vann til den er myk nok til å moses. Deretter kombineres maisen med de andre ingrediensene og moses til en fløyelsaktig konsistens.

Stekt hoki med maismos kan serveres alene som en lett middagsrett, eller parres med grønnsaker som en komplett og balansert måltid. Noen gode valg kan være dampet brokkoli, grillet squash eller en frisk grønn salat. For å gi retten et ekstra smaksløft, kan du dryppe litt sitronsaft over fisken rett før servering. Sitrusens syrlighet vil komplementere hokiens og maismosens sødme perfekt.

Samlet sett, stekt hoki med maismos, er en enkel men likevel raffinert rett som kombinerer kvalitetsingredienser på en harmonisk måte. Det er en fin måte å nyte den subtile, delikate smaken av hoki på, og en flott mulighet til å innlemme mer sjømat i kostholdet ditt. Så hvorfor ikke prøve denne retten neste gang du ønsker noe lett, næringsrikt og utrolig velsmakende til middag?.

Legg igjen en kommentar