4 kokte hummerklør renset
600 g renset piggvar i store terninger
4-8 baconskiver
200 g skogsopp (eller morkler)
god nøytral olje
salt og pepper
1 stort eple i terninger
8 plommer
Persillesaus (nage)
75 g bladpersille grovhakket
1 hakket sjalottløk
1/2 tynn stilk sitrongress (splittet på langs)
1/2 dl grønnsaksbuljong
2-3 ss kremfløte
saften av 1/4 sitron
100 g kaldt smør i terninger
1 ss finklippet persille
salt og pepper fra kvern
Pakk hver fiskebit inn i bacon, fest. Varm olje i en panne og la bitene steke til baconet er sprøtt og gyllent på alle kanter og fisken gjennomtrukket. Stek soppen gyllen. Ha epleterninger og plommebiter i pannen og stek dem over svak varme. Salte og pepre lett. Legg hummeren i og la den steke raskt på begge sider. Ha grovhakket persille, sjalottløk, sitrongress og kraft i en kjele og la det putre 7-8 minutter. Fjern sitrongress. Ha resten i en food processor og kjør det raskt til en puré. Ha den i en ren kjele. Tilsett fløte og sitron, og la det koke opp. La sausen putre til den tykner. Reduser varmen til lav og visp inn smør, litt om gangen. Smak til med salt og pepper, og rør inn persille like før servering. Fordel fisk, hummer, sopp (eller morkler som her), epleterninger og plommebiter på varme tallerkener. Drypp litt saus her og der, og server resten fra sausenebb på bordet. Pynt med friske blomster av agurkurt (eller mynteblader) og bær maten til bordet i triumf. Nykokte ferskpoteter og nykål smaker herlig til.
Persillesaus (nage):
75 g bladpersille, grovhakket, 1 hakket sjalottløk, gjerne
1/2 tynn stilk sitrongress splittet på langs, 11/2 dl grønnsakkraft, 2-3 ss krem-
fløte, saften av 1/2 sitron, 100 g kaldt smør i terninger, 1 ss finklippet persille, salt og pepper fra kvern.