Svinekjøtt i wok med chili og lime

Ingredienser
600 g renskåret svinekjøtt 1-2 ss olje 1/2 ts salt 1 ts pepper 1 lime 1 rødløk 1/2 frisk chili 1 båt hvitløk 2 paprika 400 g sjampinjong 100 g sukkererter 2 dl buljong 2 ts maisenna 1 ts salt
Tilberedning
Rens og finhakk hvitløk. Skjær paprika i strimler, sjampinjong og rødløk i skiver. Skjær svinekjøttet i strimler. Varm olje i en wok. Fres halvparten av svinekjøttet i varm wok i 2-4 minutter og legg kjøttet over på en tallerken. Dryss på litt salt og pepper. Fres resten av svinekjøttet på samme måte. Fres løk og grønnsaker og tilsett buljong og limesaft. Tilsett svinekjøttet og la det bli gjennomvarmt. Smak til med soyasaus, sukker og eventuelt mer salt og pepper. Server med kokt ris/nudler.

Mer om Svinekjøtt i wok med chili og lime

Svinekjøtt i wok med chili og lime er en banebrytende kombinasjon som gir en god blanding av østlige og vestlige smaker. I dette måltidet blir fylthet og dybden av svinekjøtt komplimentert av den friske syrligheten av lime og krydderet fra chilien. Det er en rett som er like godt egnet for en rask hverdagsmiddag eller en spesiell helgemiddag.

Hemmeligheten til en velsmakende svinekjøtt i wok med chili og lime ligger i marinaden. Mange kokker velger å marinere svinekjøttet i en blanding av ferskpresset limejuice, finhakket chili, litt olje, og eventuelt litt fiskesaus og sukker for å bryte ned proteinene i kjøttet og la smakene trenge dypere inn. Dette skaper en balansert smak som er både skarp og kraftig. Svitsingen av kjøttet i wokpannen gir en deilig karamellisering som tilfører enda mer dybde til smaken.

Når det gjelder valget av svinekjøtt for denne retten, kan forskjellige deler av grisen gi forskjellige resultater. For eksempel er svinefilet et utmerket valg for en mykere og mer delikat smak, mens svinekoteletter tilbyr en robustere smak og tekstur. For en autentisk østlig vri, prøv å bruke svinebuk, som er rikt på smak og blir utrolig mørt når det blir tilberedt riktig.

Tilbehøret til denne retten kan variere, men det er noen populære valg som ofte brukes for å komplimentere hovedingrediensene. Ris er en vanlig sideskål, da den er ideell for suging opp de deilige saftene fra wokken. Friske grønnsaker som brokkoli, gulrot, paprika og bokchoy tilbyr et deilig knas, og kan også svitses i wokken for ekstra smak.

Måltidet er komplett når det er toppet med noen ferske urter. Koriander er en favoritt som gir et hint av friskhet, mens basilikum kan gi en utrolig aroma og et vakkert visuelt innslag. Og selvfølgelig, et siste dryss av limejuice og chili rett før servering vil bringe alle smakene sammen og legge til det siste ekstra laget av friskhet og krydder. Svinekjøtt i wok med chili og lime er definitivt en rett som setter nesen i været, og en som gjør hver eneste bit like deilig som den første.

Legg igjen en kommentar