Ingredienser
500 g svinefilet 4 gulrøtter 4 pastinakker 2 dl extra lett rømme 1 ts salt 1 knippe persille 1 ss flytende margarin 1 ts salt 1-2 kryddermål grovmalt sort pepper
Tilberedning
Rens og skjær svinefileten i ca. 1 cm tykke skiver. Skrell og skjær gulrøttene og pastinakkene i staver. Kok gulrøtter og pastinakker i lettsaltet vann i ca. 5 min. La vannet renne av. Bland i rømmen og krydre med salt og malt hvit pepper. Grovhakk persillen og bland den med rotfruktene. Stek svinefileten i flytende margarin, ca 3 min. per side. Krydre med salt og grovmalt sort pepper. Server svinefileten med rotfruktene til, samt bagett.

Mer om Svinefilet med persillerotfrukter

Svinefilet med persillerotfrukter er en populær rett i mange norske hjem. De unike smakene av kombinert svinefilet og persillerot gir en ny, spennende variant til den typiske middagsretten. Det er interessant å vite at svinefilet kan være en utrolig sunn del av dietten ditt, gitt at det tilberedes riktig. Den inneholder viktige næringsstoffer som protein, vitamin B6 og B12, selen, jern og sink.

Persilleroten, en viktig ingrediens i denne retten, er en rotfrukt med en mild, søt og litt nøtteaktig smak med et hint av selleri og persille, som navnet tilsier. Den er ikke bare deilig, men inneholder også nyttige helsefordeler. Persilleroten er kjent for sitt innhold av fiber, som bidrar til god fordøyelse og gir en følelse av metthet. Dette gjør den til et godt alternativ for de som ønsker å opprettholde en sunn vekt eller de på kaloribegrenset diett. I tillegg inneholder den også vitamin C, som er viktig for immunforsvaret, og kalium, som bidrar til normal muskelfunksjon og blodtrykkskontroll.

Tilberedningen av svinefilet med persillerotfrukter kan utføres på flere måter for å oppnå forskjellige smaker og teksturer. En tradisjonell metode er å steke svinefileten og koke persilleroten. Men for en dypere smak kan både svinefileten og persilleroten ovnsbakes, noe som gir en rikere og mer robust smak til retten. Krydre med salt, pepper, hvitløk og urter for å forsterke smaken ytterligere.

En annen variant til denne tradisjonelle retten er å lage en pure av persilleroten. Dette gir en kremaktig konsistens som smaker fantastisk sammen med den saftige svinefileten. Persillerotpureen kan også krydres med hvitløk, salt og pepper for ekstra smak. Du kan til og med legge til litt trøffelolje for å gi retten et gourmetpreg.

Kombinasjonen av svinefilet og persillerot gir en balanse mellom det søte og det salte, noe som skaper en tiltalende symfoni av smaker. Sammen danner de en smakfull og næringsrik rett som passer perfekt til både hverdags og til spesielle anledninger. Med de ulike metodene for tilberedning og tilsetning av krydder, kan du enkelt tilpasse denne retten til din egen smak. Svinefilet med persillerotfrukter er virkelig en rett som viser det norske kjøkkenets mangfoldighet og rikdom.