Enkel sursøt svinefilet

Ingredienser
1/4 Løk 1/2 liten Paprika 150 gram Svinefilét 1 liten boks Ananas 1 fedd Hvitløk 1 ss Sursøt chilisaus 1 ts Maizenna Krydder: Salt og pepper
Tilberedning
Skjær kjøtt og paprika i strimler, løk i ringer, og hakk hvitløk. Stek kjøttet på begge sider, til det er såvidt gjennomstekt. Ta på salt og pepper. Legg kjøttet til side. Stek så paprika, løk og hvitløk på sterk varme i kanskje et minutt. Legg tilbake kjøttet i panna, sammen med resten, og tilsett den sursøte chilisausen. Bland all kraften fra ananasboksen sammen med maizenna i et glass, og bland det sammen, tilsett dette i panna. Hvis du vil ha ananas i retten tilsetter du det, ellers kan du jo spise ananasen til dessert 🙂 La det steke til væsken har blitt tykk. Serveres med ris.

Mer om Enkel sursøt svinefilet

Enkel sursøt svinefilet er en allsidig rett som kombinerer mange forskjellige smaker. Den har en unik sammenblanding av sure og søte komponenter som er uimotståelige. Og det beste? Den kan lages med ingredienser du sannsynligvis allerede har i skapet ditt.

For det første, er det viktig å velge riktig type svinekjøtt. Mye av smaken i en sursøt svinefilet kommer fra selve svinefileten. Sørg for å velge et magert stykke kjøtt, fordi det vil sørge for en fin, saftig filet. Hvis du er bekymret for at fileten kan bli litt tørr, kan du marinere den et par timer før stekingen. Det gir fileten en ekstra dybde av smak og holder den saftig.

En annen viktig del av en sursøt svinefilet er sausen. Sausen er en blanding av sukker, eddik og tilsatte krydder som gir retten dens karakteristiske sursøte smak. Noen kokebøker vil foreslå å bruke ferdiglaget sursøt saus, men å lage den selv gir deg mulighet til å justere smaken etter eget ønske. For å lage sausen, må du først karamellisere sukkeret til brunfarge for å gi sausen dens rike, søte smak. Deretter tilsettes eddiken, krydder og litt vann. Sausen skal være tykk nok til å godt dekke svinefileten, men ikke for tykk så den blir klissete.

Og la oss ikke glemme grønnsakene. Noen forslag er rød og grønn paprika, løk og gulrøtter skåret i staver eller strimler. Gjerne også ananasbiter for en ekstra sødme. Grønnsaker bør stekes på høy varme i en separat panne før de tilsettes svinefileten. Grønnsakene gir ikke bare retten mer smak, men også en flott fargemiks.

Til slutt blir svinefileten og de stekte grønnsakene blandet med sursøtsausen. Hele blandingen skal stekes sammen i noen minutter på middels varme til sausen trekker inn i kjøttet. Retten serveres best varm, helst med kokt ris som tilbehør. Ris absorberer sausen og gjør smakene i retten enda mer fremtredende.

Så der har du det. Enkel sursøt svinefilet er en smakfull og saftig rett som passer til enhver anledning. Det er en ideell rett for deg som er glad i asiatiske smaker, men også en utmerket måte å introdusere barna til nye smaker på. Og husk, hemmeligheten ligger i en god balanse mellom det søte og det sure. God appetitt!.

Legg igjen en kommentar