Kamskjell og brissel på potet og pastinakkpure

Ingredienser
Brissel: 1 kalvebrissel 2 l vann 4 sjalottløk 10-15 pepperkorn 3 dl hvitvin 1 laurbærblad smør olje salt pepper Kamskjell: Beregn et par skjell pr person pepper olje Puré: Ca lik mengde poteter og pastinakk smør salt Blodpølse smør salt pepper Demiglace: 3 dl god oksekraft salt pepper litt usaltet smør evt litt jevner eller maisenna Gressløk til pynt
Tilberedning
Brissel: La brisselet stå under rennende kadt vann et par timer. Legg brissel i en kjele og fyll på vann. Det skal dekke brisselet. Hakk opp løk og legg i kjelen med laurbærblad, pepper og vin. La det småkoke/trekke i en liten time, ta opp brisselet og la avkjøles. Skjær så bort skinn, fett og slintrer fra brisselet. Skjær brisselet i passe serveringsstykker. Disse stekes i smør og olje til de er gyldne. Saltes og pepres. Stek kamskjellene raskt på høy varme med litt pepper. De må IKKE bli gjennomstekte. Puréen lages som anvist i den generelle puréoppskriften. Skjær blodpølsa i 3-4 mm tynne skiver, og stek dem lett i litt smør med litt salt og pepper. Kok inn oksekrafta ytterligere til den får en intens og god smak. Tilsett salt og pepper om du synes det trengs. Gjennom dette vil konsistensen bli fyldigere, men om ønskelig kan den jevnes. Når sausen er ferdig, røres en klatt usaltet smør inn. Ved anretning klippes litt gressløk over.

Mer om Kamskjell og brissel på potet og pastinakkpure

Kamskjell er en type skjell som er velkjent for sin delikate smak og rolle som en luksus ingrediens i mange retter. Begrepet «brissel» refererer derimot vanligvis til kjøtt av høy kvalitet, oftest fra kalv, som gir en rik og Buttery tekstur i enhver oppskrift. Kombinasjonen av kamskjell og brissel kan virke uvanlig, men det skaper faktisk en usedvanlig elegant og mettende rett.

Den vanlige tilberedningsmetoden innebærer at man første steker kamskjellene til de får en gyllen farge. Kamskjellene skal være faste, men fortsatt litt blanke i midten, dette gir den beste teksturen. Deretter stekes brissel i samme panne til det blir sprøtt på utsiden og smeltende mykt på innsiden. Det er viktig å bruke høy kvalitet på brisselen, da dette virkelig vil heve retten til nye høyder. Kalvebrissel har en myk, nesten fløyelsaktig tekstur som komplementerer kamskjellene perfekt.

Grunnlaget for retten er en fluffy potet- og pastinakpure. Pastinakk gir en søt, nesten nøtteaktig smak som balanserer de mer rike og kraftige smakene fra kamskjellene og brisselen. For å lage puréen, koker du først potetene og pastinakkene til de er myke, før du moser dem sammen med smør, fløte og krydder. Resultatet er en jevn, kremaktig puré som gir retten en fin balanse.

Serveringsmetoden for denne lukseriøse retten er også viktig. En perfekt porsjon vil bestå av en generøs skje med puré på bunnen, toppet med de gylne kamskjellene og sprø brisler. Noen kokker liker å tilsette litt fersk hakket persille eller andre urter for å gi litt friskhet til retten.

I alt, kombinasjonen av kamskjell, brissel, og en høy kvalitet potet og pastinakkpuré skaper en symfoni av smaker og teksturer. Både søtt, salte, kremete, og sprø elementer blander seg sammen for å skape et kulinarisk mesterverk av en rett. Med riktige ingredienser og litt tid og omsorg er denne retten perfekt for enhver spesiell middag.

Legg igjen en kommentar