Bjørnebærpai ala Brimi

Ingredienser
Bunn: 200 g hvetemel 150 g smør 2 ss sukker 1 stort egg Fyll: 2 dl melk 3-4 egg ca. 75 g hvetemel 60 g sukker 1-2 ts vaniljesukker halvtinte bjørnebær eller andre bær av ønsket slag 1 pakke rød gelé
Tilberedning
I stekeovn: Bunn: Ca. 20 minutter ved 200 gr. varme. Med fyll: Ca. 40 minutter ved 150 gr. varme. Smuldre smør, mel og sukker. Rør inn vann og la deigen få hvile i kjøleskapet en times tid. Kjevle den ut på melet bakebord og kle bunn og kanter i en rund form (24 cm diameter). Prikk bunnen godt og stek som angitt. Sett ovnen ned til 150 gr. La paiskallet avkjøle. Ha eggene i en bolle og rør inn mel, sukker og vaniljesukker. Rør til glatt. Spe med melk under visping. Siles. Hell røren i paiskallet. Sett formen i varm ovn og stek som angitt. Avkjøles. Ferdigkjøpt gelé smeltes forsiktig over svak varme. Fordel halvtinte eller friske bær over hele paien og hell den halvsmeltede geléen forsiktig over. Den stivner igjen i løpet av noen minutter. Får stå kald til servering.

Mer om Bjørnebærpai ala Brimi

Det er vanskelig å ikke arve en hengivenhet for Bjørnebærpai ala Brimi når man først får smaken på den. Denne spesielle oppskriften, som er blitt et kulturelt kjennemerke i Norge, blir feiret for sin kreative bruk av vanlige, tilgjengelige ingredienser for å skape et unikt bakverk som er høyt verdsatt lokalt og nasjonalt.

Bjørnebærpai ala Brimi er et tegn på kulinarisk mestring. Dette er ikke bare en enkel pai, men snarere et kunstverk som representerer den norske gastronomiske kulturen. Oppskriften er grundig utarbeidet av den berømte norske kokken, Arne Brimi. Brimis oppskrift redefinerer konseptet av det tradisjonelle bjørnebærpaiet ved å introdusere et preg av norskhet ved bruk av lokale råvarer og tradisjonelle teknikker.

Denne paien er bygget på en blanding av bjørnebær, sukker og potetmel. Den nøye utvalgte blandingen av ingredienser skaper en behagelig balanse mellom det søte og det syrlige, som er kjennemerke for denne paien. Ved tilberedningen av Bjørnebærpai ala Brimi tar det ikke lang tid å forstå hvorfor det er blitt så populært. Den har en luftig og lett konsistens, som komplimenteres av de søte og fyldige smakene av bjørnebær.

Det mest særegne ved Bjørnebærpai ala Brimi er dens unike tilberedningsmetode. Tradisjonelt sett blir bjørnebærpai baket ved å blande bjørnebær, sukker og potetmel sammen i en bolle før det helles i en paiform. I Brimis oppskrift derimot, blir disse ingrediensene tidligere sautert på svak varme før de tilsettes i paideigen. Denne prosessen gir bjørnebærene en dypere og mer intens smak som gjør paien ekstra smaksrik.

Bjørnebærpai ala Brimi er en virkelig hyllest til det norske kjøkken, og et bevis på Arne Brimis genialitet i matlaging. Dens popularitet har spredt seg utover landegrensene og har blitt en global representant for norsk kjøkken. Ved å tilføre et særegent preg på det klassiske bjørnebærpaiet, har Brimi levert en oppskrift som vil bli husket på kjøkken i Norge for generasjoner fremover.

Legg igjen en kommentar