Indisk Vegetar Tandoori

Ingredienser
1 blomkålhode 2 paprika 1 purre 3 store poteter 1 pk curry/tandoori mix(+1 dl vann) og en stor boks(rundt 2 dl) kokosmelk(eller annen melk) eller: 1 glass uncle ben’s tandoori saus
Tilberedning
Kutt opp grønnsaker. Kok/damp poteter og blomkål. (NB. Ikke for lenge!) Ha alle grønnsaken i en ganske stor panne/gryte, og fres de et par min. i olje. Ha kryddermix, vann og kokosmelk eller sausen over grønnsakene og kok til det er en tykk saus. Server med ris, naan brød o.l

Om Indisk Vegetar Tandoori

Indisk vegetarisk tandoori er en magisk kombinasjon av krydder, grønnsaker og tradisjonell indisk matlagingsteknikk. Selv om det vanligvis er kjent for tandooritilberedt kjøtt, er vegetarisk tandoori like smakfullt og velgjørende. I denne artikkelen vil du lære mer om denne spennende matretten.

Tandoori kommer fra ordet «tandoor» som refererer til en type ovn som er brukt i indisk matlaging. Denne ovnen er kjent for å bringe ut unike smaker i mat, som er utenfor rekkevidden for konvensjonelle matlagingsmetoder. I vegetarisk tandoori er det en rekke grønnsaker som kan brukes, inkludert poteter, blomkål, paprika, aubergine, og så videre.

Grunnlaget for smaken i en tandoori rett er marinaden – en blanding av yoghurt og forskjellige krydder, inkludert tandoori masala, garam masala, chili, hvitløk, ingefær og sitronsaft. Denne marinaden gir enhver vegetarisk ingrediens den distinkte tandoori-smaken. Typisk blir grønnsakene marinert i flere timer, eller enda bedre, over natten for at smaken skal trekke godt inn før de blir tilberedt i tandooren.

Tandooren gir en intens og umiskjennelig røykfylt smak til maten. Men du trenger ikke en tandoor for å lage tandooriretter hjemme. Grønnsakene kan grilles i ovnen eller på en grill, noe som gir en lignende effekt. Et tips for å få den autentiske tandoori-smaken hjemme, er å legge en glødende kullbit i midten av grillen din, dette vil gi maten en lett røyksmak.

Til tross for sterk varme, beholder grønnsakene i en tandoorirett sin næringsverdi. Dette er fordi tandooristeking innebærer rask steking ved høye temperaturer, det betyr at grønnsakene raskt blir stekte uten å miste sine næringsstoffer. I tillegg forbedrer krydderne og yoghurten næringsprofilen til retten ved å tilføre protein, fordøyelsesfremmende egenskaper og en rekke vitaminer og mineraler.

Vegetarisk tandoori er en perfekt blanding av helse og smak. Med det rike mangfoldet av grønnsaker og intensiteten til tandooriteknikken, er det like tilfredsstillende som sin kjøttbaserte motstykke. Hvem sa at vegetarmat må være kjedelig? Prøv en vegetarisk tandoori i dag og opplev en eksplosjon av smaker!.

Legg igjen en kommentar