Iskake med mandelbunn

Ingredienser
Nøttebunn: 200 gr. HAKKEDE hassel-eller valnøttkjerner, eller mandler 200 gr. sukker 2 egg
Tilberedning
Iskrem: 4 eggeplommer 2 hele egg 2 dl. sukker 6 dl. kremfløte 2 ts. vaniljesukker 2 Cuba-sjokolader 1 plate kokesjokolade

Mer om emnet: Iskake med mandelbunn

En ny og spennende versjon av den klassiske iskaken kan lages med en deilig mandelbunn. Mandelbunnen gir iskaken en unik og deilig smak, i tillegg til en sprø tekstur som balanserer perfekt med den bløte isen. Denne variasjonen av iskake er spesielt elsket av dem som setter pris på kombinasjonen av mandel og is.

Det første skrittet for å lage en slik dessert er å lage mandelbunnen. Starter med å male mandlene til fine korn, deretter blandes disse med sukker og egg for å skape en tykk deig. Etter deigen er spredt ut i en kakeform og stekt, får man en søt og smuldrende mandelbunn klar for isen.

Valget av is kan variere etter smak og anledning. Vaniljeis er alltid et trygt valg for de fleste smaksløker, men det kan også eksperimenteres med andre smaker. For eksempel kan en kombinasjon av sjokoladeis og kirsebær is gi en vri på den tradisjonelle ‘Schwarzwalder Kirschtorte’.

Når isen er plassert på mandelbunnen, kan kaken dekkes med et lag kakekrem for ekstra smak og tekstur. Toppingen kan også variere, fra deilige bær til sjokoladesaus eller hakkede nøtter.

I tillegg til å være et deilig valg for dessert, er denne iskaken med mandelbunn også et flott alternativ for feiringer som bursdager eller jubileer. Det er både vakkert å se på, og fristende å spise. Det vil utvilsomt gjøre enhver anledning ekstra spesiell.

Iskake med mandelbunn er en garantert hit! Uansett hvilke smaker du velger å bruke, vil kombinasjonen av den sprø mandelbunnen og den kremete isen alltid være en fryd for ganen. Denne desserten vil utvilsomt bli en ny favoritt for mange.

Legg igjen en kommentar