Ingredienser
2 ½ liter H-melk
8 10 egg
300 gr. Sukker
½ kopp mørk sirup
litt sukkerkulør
½ liter kulturmelk
1 neve kandissukker
Tilberedning
Kok opp H-melken. Pisk lett sammen de øvrige ingrediensene, og tøm de oppi den kokende H-melken. La alt stå og småkoke i 2 ½ time. Avkjøles før bruk.
Før jeg tør å lage gome er dere sikker det er en ongentlig oppskrift? 🙂
Gome er veldig godt på potetlefser, noe jeg lager mange av som presang til venner og familie til jul! Derfor har jeg et spørsmål. Kan gome fryses? Veldig takknemlig for svar, da jeg har fått tilgang på det som kalles overskudd’s melk. Begrenset hva vi kan fortære av gangen.
Kristiansand 18.11.09
Gome var et nytt bekjentskap for meg, det var morsomt å prøve noe nytt som i tillegg er norsk 🙂 Lager gjerne gome igjen.