Amerikansk muffins

Ingredienser
150 g smør/ margarin 2 dl sukker 2 egg 1 ts vaniljesukker ½ dl melk 3 dl hvetemel 1 ts bakepulver 100 g sjokolade (jeg foretrekker den mørke kokesjokoladen)
Tilberedning
Visp smør og sukker hvitt , rør i eggene, et om gangen. Tilsett vaniljesukkeret og melk. Rør inn mel og bakepulver. Rør inn hakket sjokolade. Fyll formene med skjeer ca halvfulle. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Om Amerikansk muffins

Muffins er en populær type småkaker som stammer opprinnelig fra England, men det er den amerikanske varianten vi ofte tenker på når vi hører ordet muffins. Den amerikanske muffinsen har en helt unik plass i det amerikanske kjøkkenet med en lang historie og mange varianter og tilpasninger.

I USA begynte muffins å tilta i popularitet på 1800-tallet. Denne trenden skjedde samtidig med industrialiseringen, fordi oppfinnelsen av bakervarer muliggjorde masseproduksjon av disse deilige godbitene. Den første offisielle oppskriften på amerikanske muffins dukket opp i en kokebok fra 1850-tallet. Den ble karakterisert ved større størrelse enn den tradisjonelle engelske muffinsen, samt ved bruk av hevemiddel som hjalp muffinsen å hovne opp under baking, og dermed skape den karakteristiske «muffins-toppen».

Det er mange variasjoner av amerikanske muffins, takket være landets mangfoldige kulturelle påvirkninger. For eksempel, i det sørlige USA, finner du ofte mais muffins, som er sterkt influert av regionens omfattende bruk av mais. I New England er blåbærmuffins ekstremt populære, delvis på grunn av regionens rikelige tilførsel av ville blåbær. Sjokolade, banan og gulrot muffins er også populære variasjoner.

Et av de unike aspektene ved amerikanske muffins er deres allsidighet. De kan tilpasses for å tjene som frokost, snacks, desserter, eller til og med hovedretter. En frokostmuffin kan være laget med hele korn, nøtter, frukt og mindre sukker for en næringsrik start på dagen. På den annen side kan en dessertmuffin være laget med sjokolade, sukker og andre søte ingredienser for en dekadent godbit.

Faktisk er den amerikanske muffinsen så populær at det til og med ble laget en nasjonal hyllest til den. Den 20. februar hvert år feires National Muffin Day i USA. Denne dagen er dedikert til å feire og anerkjenne mangfoldet og den kulinariske betydningen av amerikanske muffins. For mange mennesker over hele verden, har den amerikanske muffinsen blitt synonymt med komfortmaten, og fortsetter å være et allsidig og innbydende innslag i global bakverk-tradisjon.

Amerikanske muffins har bevist at de har tålt tidens prøve, og deres popularitet ser ikke ut til å avta. Fra humble begynnelser på 1800-tallet, har de utviklet seg til å bli en elsket del av det amerikanske kulinariske landskapet, og deres innflytelse strekker seg langt utover landets grenser.

Legg igjen en kommentar