Spaghetti tetrazzini

Ingredienser
20 g steinsopp olivenolje 4 kyllinglår, uten skinn og bein i biter (vi brukte kyllingfilét) havsalt og nymalt pepper 2 hvitløksbåter, i tynne skiver 350 g blandet frisk sopp, rengjort og revet i biter 2 dl hvitvin 500 g tørket spagetti 5 dl kremfløte 200 g parmesan, revet en kvist frisk basilikum
Tilberedning
Sett ovnen på 200 grader. Legg den tørkede steinsoppen i en bolle, og hell over akkurat så mye kokende vann at det dekker (ca. 1 ½ l). La det stå noen minutter. Hell litt olivenolje i en kjele som er så stor at det er plass til alle ingrediensene. Dryss salt og pepper på kyllingbitene og brun dem forsiktig i oljen. La steinsoppen renne av, og ta vare på bløtevannet. Ha soppen i kjelen sammen med hvitløken og den friske soppen. Tilsett vinen og vannet fra steinsoppen, og skru ned varmen. La det småkoke forsiktig til kyllingbitene er gjennomkokt og vinen har kokt inn litt. I mellomtiden koker du spagettien i rikelig saltet vann etter anvisningen på pakken. La spagettien renne godt av. Ha fløte i kyllingkjelen, kok opp og skru ned varmen. Smak til med salt og pepper. Ha spagettien i fløtesausen, og bland godt. Tilsett tre fjerdedeler av parmesanen og all basilikumen, og rør godt. Hell alt sammen i en ildfast form eller teflonform. Dryss halvparten av den gjenværende osten over, og stek retten i ovnen til den er gyllenbrun, boblende og sprø. Fordel maten på 4 tallerkener, drypp extra virgin olivenolje over, og dryss resten av osten på før servering.

Mer om Spaghetti tetrazzini

Spaghetti Tetrazzini er en fremragende amerikansk pastarett med vilde røtter. Til tross for at navnet høres italiensk ut, stammer den faktisk fra USA. Maven bak denne fantastiske retten er antatt å være hentet fra en berømt italiensk operasanger ved navn Luisa Tetrazzini. Den flerlags pastaretten fikk navnet etter sangeren og ble først skapt på hotellet Palace i San Francisco på begynnelsen av det 20. århundre.

Selve retten er en fantastisk blanding av spaghetti, kylling eller kalkun, og en rikelig mengde kremet saus. En av de store appellene til Spaghetti Tetrazzini er dens enkelhet. Selv om det høres fancy ut, er det faktisk en relativt enkel rett å lage. Den har også rom for flere varianter, fra å endre type kjøtt, legge til grønnsaker, eller til og med bytte ut pastaen. Mulighetene for personalisering er endeløse.

Spaghetti Tetrazzini har gått gjennom mange forskjellige iterasjoner gjennom årene. Noen versjoner inkluderer sopp, eller til og med sjømat som kreps, reker eller hummer. Salt, pepper, hakket persille og revet parmesan er ofte brukt for å krydre retten. Sausen består normalt av smør, hvetemel og krem, og noen ganger kyllingbuljong. Alle disse ingrediensene er blandet sammen for å lage en fyldig, varm, komfortabel og deilig måltid.

Spaghetti Tetrazzini blir ofte servert om vinteren, siden det er en god og fyllende varmrett. Den kan også være et utmerket bruk av rester fra tidligere måltider. Uansett, det er en favoritt blant mange på grunn av dens enkelhet, tilfredsstillelse og mektige smak. Siden Spaghetti Tetrazzini er en simpel rett, er den også utmerket for å undervise nybegynnere kjøkkenferdigheter.

I Norge er Spaghetti Tetrazzini ikke så kjent. Men den vokser sakte i popularitet, etter hvert som folk blir mer eventyrlystne med matvalgene sine og prøver nye oppskrifter fra forskjellige kulturer. Så hvis du ikke har prøvd Spaghetti Tetrazzini ennå, anbefaler jeg deg å gi den et forsøk. Du kan bli overrasket over hvor deilig denne enkle, men utrolig smaksrike retten kan være. Helt til slutt, er Spaghetti Tetrazzini også en rett som er lett å tilberede hjemme, og som kan være en spennende ny tillegg til ditt kulinariske repertoar.

Legg igjen en kommentar