Asparges og parmesanost i spekeskinke

Ingredienser
* 2 skiver spekeskinke * 12 asparges * 12 staver parmesanost Tilbehør: * Rømmedressing: ¾ beger rømme blandes sammen med 2-3 ss sitronsaft, 3 spiseskjeer sukker og 3-4 ss hakkede, friske krydderurter (basilikum, timian, oregano eller persille)
Tilberedning
Rens aspargesen og kutt av rotenden. Skrell den nedre delen med en potetskreller. Forvell i kokende vann i 3-5 minutter. Avhengig av tykkelsen på aspargesen. Skyll aspargesen i kaldt vann for å stoppe kokingen og tørk dem forsiktig. Bunt sammen en stav av parmesanost og en asparges og bind sammen med en skive spekeskinke. Legg dem på et serveringsfat. Serveres sammen ferskt brød og rømmedressing.

Mer om Asparges og parmesanost i spekeskinke

Asparges, parmesanost og spekeskinke er en ikonisk trio av smaker som ofte kombineres i deilige retter. Aspargesens lette og friskhet sammen med parmesanens rike, salte smak og spekeskinkens røkte, kraftige undertone skaper en fantastisk symfoni av smaker som virkelig er noe spesielt. Siden asparges er en sesonggrønnsak, er retter som inkluderer denne trilogien av ingredienser spesielt populære om våren og begynnelsen av sommeren når asparges er på sitt beste.

Mange matelskere nyter asparges, parmesan og spekeskinke enten som en enkel forrett eller som en hovedrett i seg selv. For å forberede retten, blir aspargesene først blanchert i kokende vann for å myke dem opp og fremheve fargen. Deretter blir de pakket inn i spekeskinke sammen med en rikelig mengde parmesanost, og stekt til de er pent brunete og sprø. Resultatet er en rett som er sprø utenpå, men med en kremaktig smakende innside, hvor aspargesens delikate og parmesanens utsøkte smaker blir forsterket av det røkte preget av spekeskinka.

Selv om denne retten tradisjonelt har vært ganske enkel, er det ingenting som stopper kreativiteten til matelskere og kokker. Faktisk, noen har begynt å eksperimentere med flere forskjellige tilpasninger og variasjoner av denne klassiske retten. For eksempel, noen inkluderer andre ingredienser som balsamico-reduksjon eller hasselnøtter for å tilføre enda mer smak og tekstur.

Av ernæringsmessig verdi er asparges, parmesan og spekeskinke en balansert kombinasjon. Asparges er en veldig god kilde til kostfiber, folat, vitaminer A, C, E og K, samt krom. På den annen side er parmesanost en fremragende kilde til kalsium og inneholder en god mengde protein. Spekeskinke, selv om det er høyt i natrium, leverer en god dose protein og noen essensielle mineraler. Dermed tilbyr denne retten en fengslende blanding av viktige næringsstoffer sammen med dens forføreriske smaker.

Til slutt, mens dette er en forholdsvis enkel rett å forberede, er det noen få ting man bør huske på for å sikre optimale resultater. For det første er det viktig å velge fersk, høykvalitets asparges for retten, så vel som et godt stykke spekeskinke og en solid blokk parmesanost. Kvaliteten av ingrediensene er virkelig nøkkelen til suksessen til denne oppskriften. For det andre, stek aspargesen nøye, for å unngå overkoking og dermed bevare teksturen og smaken. Og til slutt, ikke vær redd for å eksperimentere litt. Som alltid når det gjelder matlaging, legger en personlig vri på ting noe ekstra til opplevelsen.

Legg igjen en kommentar