Fransk sjokoladekake

Ingredienser
KAKE 250 g mørk kokesjokolade 150 g smør 5 stk store egg 125 g sukker 2 ts vaniljesukker GLASUR 1 dl kremfløte 125 g mørk kokesjokolade
Tilberedning
Det skal ikke være mel eller bakepulver i denne oppskriften. Smelt sjokoladen sammen med smøret på svak varme. Rør godt så smør og sjokolade blandes. Avkjøl til romtemperatur. Skill eggene og visp tykk eggedosis av eggeplommene og halvparten av sukkeret og alt vaniljesukkeret. Stivpisk eggehvitene og pisk inn resten av sukkeret til marengs. Rør sammen sjokoladesmøret og eggedosisen. Vend eggehvitene inn. Hell røren i en springform 24 cm som er dekket med bakepapir. Stekes på nederste ribbe i ovn ved 175 C i 45-50 minutter. Kok opp fløten til glasuren. Brekk sjokoladen i små biter og smelt sjokoladen i fløten. Rør godt. Når kaken er blitt kald, klemmer du ned den sprø overflaten på kaken og dekker med sjokoladeglasuren.

Mer om Fransk sjokoladekake

Hvis det er en dessert som viser styrken i det franske konditoriet, er det uten tvil den franske sjokoladekaken. Liker du tanken på en intens og rik sjokoladekake? Da vil du elske denne desserten. Men visste du at det er forskjellige varianter av denne herlige kaken?

Tradisjonelt er fransk sjokoladekake laget med svært lite mel, noe som gir den et rikere og mer konsentrert sjokoladesmak enn vanlige sjokoladekaker. Dette er nettopp grunnen til dens uimotståelige følelse i munnen. Denne kaken har en tynn, skarp toppskorpe, og når du skjærer i den, avdekkes det bløte, nesten trøffellignende midtpunktet. Dette er imidlertid bare en av mange måter å lage fransk sjokoladekake på.

En populær versjon av fransk sjokoladekake er Moelleux au Chocolat, også kjent som sjokolade lava kake. Denne versjonen har en flytende sjokoladekjerne som strømmer ut når du skjærer i den, noe som gir en spektakulær presentasjon. En annen variant er den berømte tart au chocolat, som består av et lag med rik sjokolade ganache som hviler på en butterdeigkake.

Til tross for dens raffinerte utseende, kan denne kaken være ganske enkel å lage. Noen av ingrediensene som ofte brukes inkluderer mørk sjokolade, smør, egg, sukker og litt mel. Selv om oppskriften varierer avhengig av regionen i Frankrike, er førsteklasses sjokolade alltid en viktig ingrediens. Som med alle desserter, vil kvaliteten på sjokoladen påvirke smaken betraktelig.

For å få den beste mulige kaken, er det viktig å bruke en sjokolade med høy kakaoprosent. Jo høyere prosentandel av kakao, jo mer intens og mindre søt vil sjokoladen være. I tillegg er det viktig å håndtere ingrediensene forsiktig under oppvarming og blanding for å unngå å skade eller brenne sjokoladen. Ved å følge disse trinnene kan du skape din egen bit av fransk kjærlighet til sjokolade.

Fransk sjokoladekake er mer enn bare en dessert. Det er et uttrykk for den franske lidenskapen for god mat, kunstneriske detaljer og ubestridelig kvalitet. Fra den mørke, fyldige sjokoladen til det delikate laget med ganache, er denne kaken et mesterverk av fransk konditori. Så neste gang du er på jakt etter en virkelig spesiell sjokoladeopplevelse, hvorfor ikke prøve en fransk sjokoladekake?.

Legg igjen en kommentar