Sjokoladekake med rømme

Ingredienser
Til kake: 400 g hvetemel 250 g lyst, brunt sukker 100 g lyst muscovadosukker (eller du tar bare 350 g lyst, brunt sukker) 50 g kakaopulver av beste kvalitet 2 ts bakepulver 1 ts natron 1/2 ts salt 3 egg 1 1/2 dl rømme 1 ss vaniljeekstrakt 175 g usaltet smør, smeltet og avkjølt 1 11/4 dl maisolje 3 dl kaldt vann Til glasur 175 g mørk sjokolade, min. 70 % kakaoinnhold 250 g usaltet smør, mykt 275 g melis, siktet 1 ss vaniljeekstrakt
Tilberedning
Sett stekovnen på 180 grader C. Pensle bunnen av 2 ca 20 cm springformer med litt smør og kle dem med bakepapir. Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Pisk egg, rømme og vaniljeekstrakt godt sammen i en annen bolle eller en vid mugge. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin og kjør smeltet smør og maisolje til det akkurat er blandet, (Du vil trenge en stor bolle til dette hvis du bruker håndmikser, bollen til kjøkkenmaskinen er stor nok.) og pisk så inn vannet. Tilsett alle de tørre ingrediensene på én gang og bland godt på lav hastighet. Tilsett eggeblandingen, kjør videre til alt er godt blandet og hell røren i de smurte formene. ( du kan gjøre dette for hånd!!!) Stek kakene i 50-55 min eller til kakepinnen kommer ut uten deig. Sett kakene til avkjøling i formene på en rist i 15 min og hvelv den så ut på risten for å avkjøles helt. Glasur: Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen, 2-3 min på middels effekt skulle holde, eller i en bolle over småkokende vann og la den avkjøles litt. Visp smøret i en annen bolle til det er mykt og kremet8 bruk gjerne kjøøkenmaskinen her!), tilsett siktet melis og pisk videre til blandingen er lett og luftig.( det er viktig å sikte…)Tilsett så forsikitg vanilje og sjokolade og miks det til blandingen er galtt og blank. Del kaken i to lag og legg 1/4 av glasuren mellom lagene. Fordel resten av glasuren på topp og sider, smør godt utover med en plastspatel eller palettkniv.

Mer om Sjokoladekake med rømme

Sjokoladekake med rømme representerer en unik vri på den tradisjonelle sjokoladekaken vi alle elsker. Denne variasjonen byr på en herlig kombinasjon av søtt og syrlig, noe som gjør hver bit til en gastronomisk opplevelse av de sjeldne. Så la oss dykke dypere inn i denne appetittvekkende delikatessen.

Når du introduserer rømme i sjokoladekakeoppskriften, stimulerer du en rikere, mer fuktig tekstur som kan oppleves som overraskende for de som er vant til den klassiske sjokoladekaken. Rømmen bidrar også til å balansere ut sødmen i sjokoladen, noe som fører til en herlig harmonisk smak. Dette er uten tvil en sjokoladekake som vil begeistre alle sjokoladeelskere.

En annen bemerkelsesverdig ting med sjokoladekake med rømme er egenskapen rømmen har til å forhindre at kaken blir tørr. Noe som er et vanlig problem med tradisjonelle sjokoladekaker etter et par dager. Med rømme i oppskriften kan du derfor være trygg på at kaken beholder sin fuktighet og rike sjokoladesmak over flere dager.

Når det kommer til å lage din egen sjokoladekake med rømme, kan graden av søthet justeres etter smak og preferanse. Et tips er å eksperimentere med forskjellige typer mørk sjokolade i oppskriften. Jo mørkere sjokoladen er, jo mer kakaosmak får kaken, noe som kan være en deilig kontrast til rømmens syrlighet. Tilsett et lag av hjemmelaget sjokoladeganache eller glasur for å tilføre enda mer luksus til denne allerede overdådige kaken.

Så, neste gang du har lyst på noe søtt og decadent, prøv en sjokoladekake med rømme. Med dens balanserte smak og utrolige tekstur, er det en kake som utvilsomt vil begeistre både deg og dine gjester. Enten det er til en spesiell anledning eller bare fordi du er sugen på noe godt, er sjokoladekake med rømme et sikkert kort for en vellykket dessertopplevelse. Skål for en ny velsmakende variant av vårt elskede sjokoladekake.

Legg igjen en kommentar