Grillede kyllingspyd med peanøttsaus

Ingredienser

500 g kyllingfilet

Marinade:
1 liten finhakket gul løk
2 ts ferksrevet ingefær
2 pressede hvitløksfedd
2 ss lime- eller sitronsaft
1 ss soyasaus
1/2 ts salt

Peanøttsaus:
1 ss jordnøttolje
1 presset hvitløksfedd
4 ss peanøttsmør
1 krm chilipepper
1 ss soyasaus
1 ss lime- eller sitronsaft
t ts honning
2 dl kokosmelk

Tilberedning

Skjær kyllingiletene diagonalt i centimetertykke strimler og legg dem i en bolle. Bland ingrediensene til marinaden og hell over. Rør om. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til marinering (gjerne over natten).

Sausen:
Varm oljen i en kjele og fres hvitløken myk på middels varme i 2-3 minutter. Rør i de øvrige ingrediensene og kok opp.

Hell marinaden av kyllingen og tørk av med husholdningspapir. Tre kyllingstrimlene på spyd og rill 2-3 minutter på hver side til de har fått fin farge og er gjennomstekte.

En kommentar om “Grillede kyllingspyd med peanøttsaus”

  1. For hvor mange personer er denne retten til? Trenger svar snarest:-)

Legg igjen en kommentar