Grillet Asparges og hvitløk

Ingredienser

2-3 asparges pr. person

½ fersk hvitløk pr. person

Olivenolje

Salt og pepper

Tilberedning

Kjøp store fine grønne asparges, som ikke har sprunget ut i «blomst» i tuppen, men som er fast og fine, og har frisk fin grønnfarge. Skjær av ca 1 cm på den nederste litt «grove» delen på aspargesen

Vend så aspargesen i olje, og krydre med salt og pepper. Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen fin farge, grilles totalt i ca 3-4 minutter, slik at den fremdeles er sprø og «crispy».

Kjøp fersk stor fin hvitløk. Del denne i to langs «ekvator», og gjør som med aspargesen – vend i olje, og krydre med salt og pepper.

Legg så hvitløken med snittflaten på grillen, på medium til svak varme, og la den ligge på i ca 15 minutter, til hvitløksbåtene er blitt møre og kan tykkes lett ut.

Både aspargesen og hvitløken serveres som de er, et godt og smakfullt tilbehør til alt av grillmat.

Legg igjen en kommentar