Ingredienser

1 kg poteter, skrelte og skåret i 1/2 cm skiver

salt

200 g bacon, skåret i små terninger

1 løk, hakket

2 ss eplecider-eddik

2 ts Dijon-sennep

2 ts sukker

nykvernet sort pepper

3 dl lettrømme

2 ss hakket persille

Tilberedning

Ha potetene i en gryte vann med salt i.

Kok opp, reduser varmen og småkok til potetene er møre med fremdeles faste.

Sil av vannet og ha potetene i en stor bolle.

Stek baconterninger i en stekepanne i ca 10 minutter.

Tilsett løk og stek videre til løken er myk.

Sil av fettet og hell baconblandingen sammen med potetene. Rør godt sammen.

Ha eddik, sennep, sukker, og litt salt og pepper sammen i en bolle. Bland godt.

Rør i rømme og hell alt over potetene.

Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper.

Dryss persille over potetsalaten rett før serveringen.