18-24 store scampi, hode og magesekk fjernes
4 store, modne avocadoer, skrellet og delt opp i biter
2 rødløk, i små biter
1 bunt frisk koriander, hakkes
salt og pepper
Marinade/dressing:
3 dl extra virgin olivenolje
juice fra 2 lime
skall fra 2 lime
1 dl terryaki saus
1 chili, frøene fjernes og chilien finhakkes
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle og legg scampiene oppi. Sett dem i kjøleskapet mens du lager salaten i en stor bolle. Legg først i avocadoene og bland så forsiktig inn løk og koriander. Avslutt med salt og pepper før du med lett hånd presser blandingen mot bunnen av bollen slik at du former en fast masse rundt hele bollen. Velt avocado-massen varsomt over på et fat slik at den former en slags kuppel. Grill så scampiene på sterk varme til de blir rosaoransje. Dandér scampiene rundt avocado-kuppelen og hell litt av marinaden over.
God ide og mye bra smaker.. Dog uhorvelig mye olivenolje. kan godt halveres uten problem. Antall chilli kan også mangedobles, at ettersom. Er ikke like fest og smake til marinade. Husk å pensle hvis grilling, personlig syntes jeg muigens at ovnen kan være et bedre alternativ her.