Viltkaker med fløte saus og rosenkål

Ingredienser
500 g kjøttdeig av vilt 2 egg 3 ss hvetemel ½ ts malt ingefær 2 ts malt muskat 2-3 dl fløte Bland kjøttdeig, egg, mel og krydder. Spe deretter med fløte og jevn godt i blandingen. Stek dem som karbonader. 4 ss smør 4 ss hvetemel 8 dl kraft 1 dl seterrømme Brun smør og mel, spe med kraft. La sausen småkoke i 10 min. Tilsett rømme, kok sausen tykk og smak til med salt og pepper. 450 g strimlet rosenkål 1 ss meierismør 2 stk vårløk i skiver 2 stk epler kuttet i terninger 1 ts sukker 1 ss eple-eddik
Tilberedning
Renskjær rosenkålen og fjern eventuelle løse eller gule blader. Del kålen i fire deler, kok den opp i litt salt vann, ta kålen over i isvann og la den avkjøles. Varm en stekepanne og ha i smør. Når den er varm, tilsetter du sukker, rosenkål og eple, fres i ca 2 minutter under omrøring uten at grønnsakene får bli brune. Tilsett eple-edikken og kok 2-3 minutter til, inntil grønnsakene er så vidt myke. Serveres omgående, pyntet med vårløk i skiver. Stek i smør på middels varme, lag god, fyldig saus, gjerne med mye fløte og server med melne poteter, rosenkål og rørte tyttebær.

Mer om emnet: Viltkaker med fløte saus og rosenkål

Viltkaker med fløtesaus og rosenkål er en smaksrik og tradisjonell rett som tar oss tilbake til de gode gamle hyggelige dagene. Rettens hovedingredienser består oftest av elg eller hjortekjøtt, men du kan bruke hva slags type viltkjøtt du måtte foretrekke. Kombinasjonen av det smakfulle viltkjøttet, kremet fløtesaus og den friske rosenkålen lager en balanse i smaker som er vanskelig å motstå.

Det å tilberede viltkaker er ingen vanskelig affære, men det krever litt tid. Kjøttet skal kvernes eller males før det tilsettes i en blanding av melk, brødsmuler, egg og krydder, for å bli til saftige kaker. Kakene stekes så over middels varme før de simrer i fløtesausen for å få en uimotståelig kremet smak.

Fløtesausen lages med en base av kraft fra kjøttet og fløte. Dette gir den en rik og dyp smak som komplimenterer viltkjøttet perfekt. Ved å tilsette litt urter som rosmarin eller timian, kan du gi sausen din et ekstra smaksløft.

Rosenkål er det perfekte tilbehøret til denne retten. Ikke bare gir den en fin fargekontrast, men den gir også en herlig sprøhet og litt bitterhet, som balanserer det rike kjøttet og den kremete sausen. Rosenkål bør dampes eller kokes lett, så den beholder sin sprøhet.

Viltkaker med fløtesaus og rosenkål er en klassiker i norsk husmannskost. Rettens dybde av smaker og teksturer vil definitivt tilfredsstille selv den mest kresne gane. Enten det er en spesiell høytid eller du bare ønsker å servere noe litt utenfor det vanlige, er dette en rett som vil bli husket.

Legg igjen en kommentar