Frokostbrød med solsikkefrø

Ingredienser
1 ½ liter lunka vann 50 gr. gjær 4-5 ss. peanøttolje el. a. olje 25 gr. salt 200 gr. siktet rug 250 gr. solsikkefrø 50 gr. sesamfrø 50 gr. linfrø ca, 1,3 kg. hvetemel
Tilberedning
Legg solsikkefrø, linfrø og sesamfrø i vann natten over (eller i minst to timer). Bland alle ingrediensene godt sammen. Blander du deigen i maskin , må maskinen elte deigen i ca. 5 minutter. Tøm deigen ut på benken og la den heve tildekket i ca. 10-15 minutter. Lag avlange småbrød som legges på bakebrett med to fingerbredder mellom ( ca 15 stk på hver brett) Etterheves ca. 30 minutter. Pensles med peanøttolje el. a. olje. Sett stekeovnen på 275 grader. Når frokostbrødene er ferdig hevet kaster du et glass vann inn i stekeovnen og setter så brettet med brødene inni . Skru så stekeovnen ned til 225 grader. Steketid ca. 15 minutter midt i ovnen eller rillen under midten.

Mer om emnet: Frokostbrød med solsikkefrø

Frokostbrød med solsikkefrø er en type brød som gir en deilig og sunn start på dagen. Ett av høydepunktene ved dette brødet er de rikelige mengdene solsikkefrø som er inkludert i oppskriften. Disse frøene er svært næringsrike, og gir en smakfull crunch til hvert eneste bite.

Solsikkefrø er kjent for sine antioksidanter og essensielle mineraler, inkludert magnesium og jern, noe som hjelper til med å opprettholde en sunn kropp. De er også en god kilde til fiber, noe som kan hjelpe til med å regulere fordøyelsen og fremme vekttap. I tillegg er solsikkefrø høy på proteiner, som hjelper i muskelvekst og reparasjon.

Når det kommer til oppskriften på frokostbrød med solsikkefrø, varier den etter smak og preferanser. Noen liker å tilsette andre typer frø eller nøtter for ekstra tekstur og smak. Det kan også være fristende å tilsette noen tørkede frukter som rosiner eller tørkede tranebær for en søt kontrast.

Baking av frokostbrød med solsikkefrø er også en ganske enkel prosedyre. Du starter med å blande tørringrediensene, inkludert solsikkefrø, i en stor bolle. Deretter tilsettes væskeingrediensene og deigen blandes til den er jevn. Etter heving og forming, stekes brødet til det er gyldent og velsmakende.

Til slutt passer frokostbrød med solsikkefrø ypperlig med et bredt utvalg av pålegg, fra søte syltetøy til smakfulle oster. Du kan også spise det som det er, nyt et stykke ristet med en kopp te eller kaffe for en enkel, men tilfredsstillende frokost. På denne måten, det gir en perfekt balanse mellom sunnhet og velsmakende glede.

En kommentar om “Frokostbrød med solsikkefrø”

  1. Jeg ville ikke ha kastet et glass vann inn i ovnen. Jeg trenger ikke glassbiter i stekeovnen min. Derimot ville jeg ha hellt ut cirka 1,5 desiliter vann i bunnen av ovnsrummet. Dette skaper en damp som øker hevingen av brødet de første minuttene av stekeprosesen.

Legg igjen en kommentar