Ingredienser: 250 gram smør 250 gram kokesjokolade/mørk sjokolade (gjerne sukkerfri) 1 dl kaffe 1 ts vaniljesukker (valgfritt) 150 g Sukrin 4 egg
Fremgangsmåte: Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og bland sammen med sjokoladen. Hell deigen i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel. Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den! Om ønskelige kan man legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør. Vil du ha en større kake, kan du doble porsjonen og steke kaken i en rund form som er 24-26 cm i diameter. Merk at du da må øke steketiden en god del, til ca 2 timer. Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert.
Kommentarer: Denne sjokoladekaken er svart som natten og lages med sterk kaffe og mørk sjokolade av god kvalitet. Kaken inneholder ikke noe mel, og får derfor en helt vidunderlig mektig og nesten litt kremete konsistens. En drøm av en konfektkake for godt voksne livsnytere!
Mer om Black Magic sjokoladekake
Sjokoladeelskere rundt om i verden fascineres stadig av «Black Magic sjokoladekake». Denne kaken er ikke bare en stjerne på bordet men også en hyllest til den rike, mørke arten av sjokolade. Men det er mer å utdype om denne fortryllede desserten enn det som ligger på overflaten.
«Black Magic sjokoladekake» har en dyp, rik sjokoladesmak som er bortimot utrolige. Den er laget med en unik blanding av høykvalitets kakaopulver og mørk sjokolade, som gir kaken en nesten svart farge. Men ikke la denne mørke fargen bedra deg, for inni dette svarte ytre ligger en overraskende myk og fuktig kake. Denne kombinasjonen av en delikat struktur med en kraftig sjokoladesmak gir sånn en dybde til kaken som er svært vanskelig å motstå.
Til tross for dens kraftige sjokolade personlighet, er «Black Magic sjokoladekake» imponerende balansert. Den inneholder en nøye utvalgt blanding av varme krydder som kanel og nellik, sammen med en sukkerblanding for å skape en forførende sødme som komplementerer dens intense mørke sjokoladesmaker. Dette er hva som gjør denne kaken så magisk; det er en perfekt balanse av det rike, det søte, det fyldige og det krydrede – et sandt mesterverk på en tallerken.
En interessant ting med «Black Magic sjokoladekake» er dens anvendelighet. Selv om den er perfekt i seg selv, er denne kaken også utrolig allsidig. Den kan serveres med et dryss av melis, med en kopp dampende varm kaffe, eller til og med akkompagnert med en kule av din favoritt iskrem. Mulighetene er endeløse, og du kan alltid eksperimentere med ulike pålegg og sauser for å tilpasse smaken etter eget ønske.
Finally, «Black Magic sjokoladekake» er en virkelig uforglemmelig kakedystadisjon. Lavt, intenst og overraskende balansert, har den forført ganene til utallige sjokoladeelskere verden over. Neste gang du jakter på en sjokoladedessert vil det være en god ide å gi «Black Magic sjokoladekake» en sjanse. Denne enestående kaken vil uten tvil vekke nysgjerrigheten din og friste deg til å ta en bit etter en annen. Var du imponert? Absolutt! Betyr det at det er verdt det? Uten spørsmål! «Black Magic sjokoladekake» er alt du kan ønske deg i en sjokoladekake og mer.