Ingredienser:
2 grillede kyllinger
ca. 1 ss karri (mild madras curry)
ca. 2 ts grillkrydder
5-6 poteter
1 boks kikerter
noen svarte oliven
1 grønn paprika i ringer

4-5 dl basmatiris
1 kanelstang
5 kardemommekjerner
5 nellikspikere

Grønnsaker i saus:
1 løk
2 vårløk eller 1/2 purre
olje til steking
1/2 kg grønne bønner
1 liten boks tomatpuré
4 tomater
2 båter hvitløk
1 liten bunt koriander
2 grønne paprika
1 ts karri (mild madras curry)

Fremgangsmåte:
Skrell poteter og del dem i fingertykke staver eller i båter. Stek dem noen minutter i smør i en stekepanne. Del hver kylling i fire og legg dem i ildfast form eller i langpanne. Dryss over karri og grillkrydder. Ha potetstaver, kikerter, oliven og paprikaringer i formen og sett den midt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomvarm.

Skjær løk i tynne båter og finhakk vårløk. Varm olje i en kjele og stek løk og vårløk i et par minutter. Mos tomatpuré, tomater, hvitløk og koriander i en matprosessor og ha i kjelen sammen med paprika delt i biter, lettkokte bønner og karri.

Kok 4-5 dl basmatiris i hønsebuljong tilsatt 1 kanelstang, 5 kardemommekjerner og 5 nellikspikere. Fordel risen på et stort fat og legg over kylling, potetstaver, kikerter, oliven og paprika. Server saus, grønn chilisaus, søt spagetti og chapatibrød ved siden av.

Grønn chilisaus (kruttsterk):
Mos 1 tomat, en liten bunt koriander, 10 små, grønne chili, 1 ts salt og 4-5 ss cultura naturell i en hurtigmikser. Drypp først bare dråper av sausen over maten for å kjenne hvor sterk den er før du har på mer.

Søt spagetti:
Fres 250 g korte spagetti med smør i en panne. Tilsett rikelig med vann og 5 knuste kardemommekjerner. Kok til spagettien er mør. Hell fra vannet og rør inn 1 dl sukker (det skal smake søtt!).

Chapatai:
Ha 4 dl sammalt, fin hvete, 5 dl siktet hvetemel og 1 ts salt i en bakebolle. Spe litt og litt med vann og kna det inn etterhvert. Deigen skal være litt hardere enn til brøddeig. La deigen stå å svelle i 10 minutter. Del deigen i 8 emner eller mer. Kjevle ut emnene til en firkant og smør utover ca. 1 ss olje. Brett deigen inn 2/3 og legg den siste 1/3 over. Brett på samme måte en gang til, slik at deigen ligner en liten pakke. Kjevle så ut til en tynn leiv igjen og stek den i tørr stekepanne et par minutter på hver side. Krøll brødene/lefsene sammen for å få dem myke og legg brødene oppå hverandre på et fat til servering.

Porsjoner: 6 porsjoner