Ingredienser:
br>1 grillet kylling (ca. 850 g)
2 løk
smør til steking
1 1/2 ts karri
8 dl kyllingkraft eller hønsebuljong (terning + vann)
4 modne tomater evt. 1 boks hermetiserte tomater (ca. 400 g)
4 poteter
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 1/2 dl fryste erter
Fremgangsmåte:
br>Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og surr den i smør i en kjele med karri til løken er blank. Tilsett kyllingkraft (buljong) med tomater (silte hermetiske tomater) og poteter i terninger. Kok til alt er mørt. Mos det i matprosessor og hell det tilbake i kjelen. Ha i salt og pepper og la suppen småkoke et par minutter. Tilsett erter og kyllingstrimler før servering. På afrikansk vis serveres suppen kald, men den er faktisk også svært god varm. Brød er fast følge til suppe. Variér suppen eventuelt med andre grønnsaker.
Porsjoner: 3 porsjoner