Ingredienser:
br>0,5 liter vann
Ca 0,5 stk slangeagurk
1 stk hønsebuljongterning
0,5 dl skummet melk
1 ss hvetemel
125 gr ferdig kokt/stekt kyllingkjøtt i terninger
1 ts kjørvel
salt
pepper
1 stk eggeplomme
persille, hakket
Fremgangsmåte:
br>Kok opp halvparten av vannet. Skjær 2/3 av agurken i små terninger, og kok dem i vannet til de er myke, 7-8 min. Kjør suppen jevn med hurtigmikser eller i food processor. Hell suppen tilbake i kjelen, tilsett resten av vannet og smuldret buljongterning. Kok opp. Rist sammen melk og mel, og rør det inn i suppen. Kok 5 min., tilsett kyllingkjøttet, og smak til med kjørvel, salt og pepper. Ta kjelen av platen, og rør inn en eggeplomme. Skjær resten av agurken i tynne skiver, og ha dem i suppen. Dryss persille over, og server grovbrød til.
Porsjoner: 2 porsjoner