Ingredienser

1 Laksefilet
2 ss Salt
2 ss Sukker
1 ss Karve
1 ss Pepperkorn, sorte
1 ss Korianderfrø
1 ts Anisfrø, knust
1 ts Fennikelfrø
1 dl Akevitt

Karvekjeks:
2 pl Butterdeiger
2 ss Karve

Sennepssaus :
2 ss Sennep, grov
2 ss Dijonsennep
1 ss Brunt sukker
1 ss Vineddik
2 dl Soyaolje
2 ss Dill, frisk

Tilberedning

Bruk 1 hel side laksefilet med skinn, uten fett og ben. Beregn ca. 100 gram fisk per person som forrett.

Bland salt og sukker og gni det inn i laksekjøttet. Knus alt det andre krydderet sammen i en morter og strø det på kjøttet, trykk det fast. Legg laksesiden i tettsittende form med kjøttet ned. Slå akevitten over. La fisken stå i kjøleskapet i tre dager, snu den av og til.

Framgangsmåte Karvekjeks :

Dryss litt karve på tinede flak av butterdeig. Kjevle dem ned til halv tykkelse og stek dem på bakepapir i ovnen på 200 grader til de er gyldne og sprø, et kvarters tid.

Framgangsmåte Sennepssaus :

Ha alle ingrediensene i en skål eller bolle. Hakk frisk dill. Pisk alt sammen.