1 kg. artisjokker
1 stor løk
250 g. grønn paprika (gjerne av den tynne, lange sorten)
250 g. rød paprika
2 hvitløksfedd
2,5 dl. Oloroso sherry
1 dl. Virgen olivenolje
Hakk grovt løk, hvitløk, rode og grønne paprika. Ha oljen i en romslig gryte eller stekepanne. Varm den opp, og tilsett løk, hvitløk, og paprika. La det surre i svak varme, rør av og til. Ha en bolle med vann og noen dråper sitron. Rens artisjokkene ved å skjære stilkene (bruk gjerne den hvite innerdelen), toppene, og sidene, til man har igjen de hjertet med lysegrønne, nesten hvite blader. Del i 4 eller 8, hvis artisjokkene er store, og legg dem i sitronvannet, de mørkner fort. Legg artisjokkene i gryta/pannen, hell sherryen over og tilsett deretter vann til det dekker artisjokkene. La det koke i 8-10 minutter, artisjokkene skal være faste. Hvis det er mye kraft igjen, ta artisjokkene ut og la det putre til det har redusert litt. Spises med et god bondebrød til, og gjerne med litt av sherryen, eller en ung vin, som på grunn av artisjokkens cyarin, vil smake bløtere, søtere, som om den hadde vært lagret i lengre tid.