Ingredienser
1/2 boks soyapølser. 200 gr. ost etter eget ønske (f.eks. Norbo-ost uten animalsk løpe) 1 løk 1 grønn paprika 2 dl. knust kjeks (etter smak) 2 kopper melk 2 egg (hvitten skilles)
Tilberedning
Mal pølsene, osten og løken. Paprikaen kuttes i fine terninger. Alt blandes sammen med stivpisket eggehvitte. Blandingen has i en smurt, ildfast form. Suffleen stekes ca. 45 minutter ved 200 grader. Retten kan serveres med champignonsaus med hakket løk og sitronsaft i.1/2 boks soyapølser.

Mer om emnet: Amerikansk julesuffle

Amerikansk julesuffle er en av de mest populære rettene i USA rundt julen. Denne retten er en ekte familiefavoritt, og ble først introdusert i det tidlige 1900-tallet. I løpet av årene har den utviklet seg og blitt raffinert til den velsmakende godbiten den er i dag.

Amerikansk julesuffle består i hovedsak av brød, melk, smør, sukker, egg og tørket frukt. Forberedelsen av denne retten starter ofte dagen før, for å sikre at alt er klart til en stor mengde servering på julaften. Brødet, ofte daggammelt, blir revet opp og dynket i milk og egg. Dette danner grunnstudien for sufflen.

Deretter legges tørket frukt som aprikoser, rosiner, tranebær, eller andre typer frukt du ønsker, til brødet. Noen ganger tilsettes også nøtter, som valnøtter eller mandler, for ekstra krise og smak. Hele blandingen dyppes i smeltet smør, og sukker tilsettes for sødme. Dette blandes godt sammen for å sørge for en jevn fordeling av ingrediensene.

Når blandingsprosessen er komplett, helles den i en form, dekkes til og stekes i ovnen. Steketiden varierer, men generelt tar det omtrent 45 minutter på middels varme, eller til sufflen er gyllenbrun og har steget. Det endelige resultatet er en fluffy, velsmakende suffle med en delikat balanse av sødhet og tekstur.

Amerikansk julesuffle er i dag en viktig del av julefeiringen i mange amerikanske hjem. Det er mer enn bare en rett; det er en tradisjon, en del av kulturen, og en symbol på familie og fellesskap. Med sin ekstraordinære smak og sjarm, er det ingen overraskelse at denne retten har blitt et fast innslag på julebord rundt om i USA.

Så neste gang du tenker på å prøve noe nytt til jul, hvorfor ikke vurdere amerikansk julesuffle? Du kan kanskje bli overrasket over hvor smakfull og tilfredsstillende denne tradisjonelle retten kan være.