Amerikanske Muffins

Ingredienser
Det tørre: 4,8 dl hvetemel ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak) 3 store ts bakepulver en klype salt Det våte: 1 egg 3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt «Salat- og matolje») 2,5 dl melk
Tilberedning
Smakstilsetninger bestemmer du selv! Most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens, vaniljesmak (-dråper eller -sukker), eller sett en god sprut vaniljekrem midt inne i muffinsen før steking. Andre alternativer er rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær, syltetøy av alle typer etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins. Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje – så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.»

Om Amerikanske Muffins

Amerikanske muffins er en populær type bakst som er kjent og elsket verden over, men det er noe spesiell magi som omgir den amerikanske versjonen av denne småkaken. Her legger vi frem noen nye og spennende aspekter rundt historien, fremstillingen og variasjonene av amerikanske muffins.

Kanskje er du kjent med at muffins har en lang historie som går tilbake flere hundre år, men visste du at opprinnelsen til de amerikanske muffinsene ligger i det 18. århundre? De ble fremstilt av europeiske innvandrere som bosatte seg i Amerika. De ble opprinnelig laget med hirs, men over tid begynte man å eksperimentere med ulike ingredienser, som hvete, mais og til og med potetmel!

Fremstillingsprosessen til amerikanske muffins skiller seg litt fra andre muffinvarianter. For eksempel, etter at ingrediensene er blandet sammen, er det viktig å ikke røre deigen for mye. Dette kan faktisk hindre muffinene i å stige ordentlig, noe som resulterer i et tettere og tyngre produkt. Muffinblandingen skal derfor bare røres sammen til alt er fuktet. Noen biter av tørr mel kan faktisk være et godt tegn!

En annen unik egenskap ved amerikanske muffins er deres allsidighet. Fra søte til saltede varianter, kan muffinsene være svært forskjellige. En av de mest klassiske amerikanske muffinsene er «Blueberry Muffins», eller blåbærmuffins, som er elsket for sin saftige smak og lyse indre. Den er, uten tvil, den mest berømte muffinsvarianten i USA.

Andre populære amerikanske smaker inkluderer sjokolade, sitron-poppy frø, banan-nøtt, og mais. Mais-muffins, også kjent som «Corn Muffins», har en spesielt interessant plass i amerikansk historie og kultur. De stammer fra de tidlige innfødte stammene i Nord-Amerika, som brukt mais som en viktig del av kostholdet sitt. I dag er corn-muffins et tradisjonelt tilbehør til mange sørlige måltider, som grillet kylling og chili.

I dag finner man amerikanske muffins i bakerier over hele verden. Men selv om de kan variere litt i smak og utseende, har de alle den samme grunnleggende oppskriften og tilberedningsprosessen. Uansett hvilken muffinvariant du foretrekker, er det ikke til å nekte at amerikanske muffins er en søt og mettende godbit som kan nytes når som helst på dagen.

Legg igjen en kommentar