Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt «Salat- og matolje»)
2,5 dl melk
Smakstilsetninger bestemmer du selv! Most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens, vaniljesmak (-dråper eller -sukker), eller sett en god sprut vaniljekrem midt inne i muffinsen før steking. Andre alternativer er rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær, syltetøy av alle typer etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.
Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje – så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.»