Ingredienser:

4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt

1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt “Salat- og matolje”)
2,5 dl melk

Tilberedning:

Smakstilsetninger bestemmer du selv! Most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens, vaniljesmak (-dråper eller -sukker), eller sett en god sprut vaniljekrem midt inne i muffinsen før steking. Andre alternativer er rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær, syltetøy av alle typer etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Sett ovnen på 200 grader.

Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig..

Fyll røren i muffinsformer med en skje – så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. De amerikanske muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.”