Ingredienser

30 g (2 ss)usaltet smør
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts sukker
en klype salt
3 dl helmelk
2 egg
10 skiver bacon (eller 100 g pancetta hvis du er så heldig å ha det i hus)
1-2 ts vegetabilsk olje
lønnesirup

Tilberedning

Smelt smøret i en panne, og la det kjøle seg litt.
Bland det tørre og væsken hver for seg. Deretter heller du væsken i det tørre mens du rører om. Klipp baconet i biter,stek det i oljen og legg på et husholdningspapir, så fettet kan renne av (så holder det seg også sprøtt.) Stek pannekakene (de skal være ca. 4 cm store).
Et russisk ordtak sier at den første pannekaken alltid er mislykket, så småspising mens du lager de andre er på sin plass.

Legg pannekakene i en haug og dryss baconbitene over. Til slutt drypper du sirup over, mens du stolt ser gribbene rundt bordet kaster seg over en deilig frokost.