Ingredienser
4 egg 2 kopper sukker 4 sp. smeltet margarin 4 kopper kulturmelk 4 kopper hvetemel 6 ts. bakepulver 3 ts. vaniljesukker
Tilberedning
Pisk eggedosis av egg og sukker. Du kan godt vispe med noen ekstra eggeplommer i røren. Bland det andre vekselvis i. Pensle vaffeljernet med smør, eller spray på formfett før du tar røre i jernet. Server vafflene med syltetøy og gjerne en kule med vaniljeis.

Mer om emnet: Amerikanske vaffler

Amerikanske vaffler, også kjent som «American pancakes» betraktes som en nødvendig del av den tradisjonelle amerikanske frokosten. Disse vafflene har en annerledes tekstur og tykkelse enn de typiske norske hjerteformet vafflene. De er tykkere med en fluffy konsistens grunnet tilsetning av et hevemiddel hovedsakelig natron eller bakepulver. Denne tykkelsen gjør at siruper og smør kan absorberes bedre, hvilket gir en søtere og mer mettende opplevelse.

I motsetning til norske vaffler, er amerikanske vaffler i utgangspunktet rund og de stekes i stekepanner i stedet for vaffeljern. Hvert område i USA har sitt eget unike preg på denne klassiske retten. For eksempel, i sørstatene, blir vaffler ofte servert med stekt kylling som en del av en rett kjent som «kylling og vaffler». Denne kombinasjonen av søtt og salt er populær til både frokost og middag.

Amerikanske vaffler kan variere i smak tillegg til tekstur, basert på hvilke tilsetningsstoffer som er inkludert i røren. Vanlige tilleggsingredienser inkluderer blåbær, sjokoladebiter, bananer, epler eller nøtter. De kan også være toppet med pisket krem, fersk frukt, yoghurt, eller enda mer eksotisk, lønnesirup fra Canada, som har en mer distinkt og robust smak enn vanlig lys sirup.

Til slutt, det er viktig å merke seg at amerikanske vaffler ofte kan bli funnet i en rekke amerikanske restauranter over hele verden. Disse inkluderer både fastfood- og gourmetrestauranter. Mange kafeer har også begynt å tilby vafflene som en del av sin allsidige frokostmeny. Uansett om du spiser dem hjemme eller på en restaurant, er amerikanske vaffler en deilig rett som kombinerer det beste av amerikansk kokekunst og kultur.