Ingredienser
4 egg 3 dl. Sukker 150 gr. Margarin 4 ss. Melk ½ ts. Salt 2 ts. Vaniljesukker 4 modne bananer 5 dl hvetemel 2 ts. Bakepulver
Tilberedning
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Rør forsiktig i smeltet avkjølt margarin, melk, salt, vaniljesukker og moste bananer. Til slutt røres mel siktet med bakepulver i. Hvis du ønsker det kan du tilsette litt malte nøtter, mandler eller kokos. Ha røren i bakepapirkledd langpanne. Steketid:175 grader, midt i ovnen i ca. 45-50 minutter.

Mer om emnet: Banankake – langpannekake

Banankake er en deilig og søt dessert som er elsket av mange over hele verden. Spesielt populær er varianten laget i en langpanne.

En banankake i langpanne er en fremragende måte å bruke opp overmodne bananer. Denne kaken er utrolig saftig, og har en rik, kraftig smak av banan. Til forskjell fra tradisjonelle banankaker, gir bakst i langpanne en større overflate å jobbe med, noe som betyr at det er mer plass til å legge til dekorasjoner eller et smaksrikt dekke av glasur på toppen.

Et annet særtrekk ved banankake i langpanne er dens tykkelse. De er flate og robuste, noe som gjør dem perfekte for å pakke og ta med seg på piknik eller for å sende som en gave til noen. Videre er de godt egnet for større samlinger som bursdager eller familiefester, da en langpannekake kan servere mange flere mennesker enn en standard kake.

Varieteten av banankake i langpanne er også imponerende. Noen kan velge å tilsette nøtter eller sjokolade til deres oppskrift, gi det enda mer fylde og karakter. Andre kan foretrekke å lage en vegansk eller glutenfri variant.

Banankake i langpanne er virkelig en gledelig trøstemat, fullpakket med smak og egnet for en rekke anledninger. Neste gang du finner deg selv med noen modne bananer, hvorfor ikke prøve å lage en banankake i langpanne? Du vil snart oppdage hvorfor denne kaken er så elsket verden over.