Ingredienser

1 and på ca 2 kg.
1/2 sitron
salt
hvit pepper
3 dl vann

saus:
2 1/2 dl stekesjy
2 ts maisennamel
skall av 1/2 appelsin
saft av 3 appelsiner
1 ss sitronsaft
sukker

garnityr:
appelsinskiver
selleriblader

Tilberedning

Bind opp anden og legg den i ildfast fat eller langpanne.

Gni anden inn med sitron og dryss over salt og pepper. Hell ved vannet og sett det hele i ovnen på 180 C midt i ovnen og la det steke 1 1/2 – 2 timer.

saus:

Skrell appelsinene. Skjær skallet av 1/2 appelsin i tynne strimler. Kok det i litt vann til det er mørt, ca 30 min.

Hell sjyen fra anden og skum fettet av. Jevn sjyen med maisennamel og la det koke til det tykner. Tilsett resten av ingrediensene til sausen og smak den til.