Ingredienser

4 bryststykker av and, ca 1,5 kg

Marinade:
3 fedd hakket hvitløk
1 ts tørket timian
3 ss Dram frå Vianvang (evt. Annet krydret brennevin eller sherry)
1 ss balsamico
Salt
Grovkvernet pepper

Saus:
1 ss rognebærgele
Kraft fra stekingen
Salt
Worchestershire saus

Tilberedning

Snitt ruter i skinnet på andebrystene og legg dem i marinaden i en dyp langpanne eller ildfast form. Ta på timian, salt og pepper etter at de er lagt i marinaden, sørg for å krydre begge sider. La stykkene ligge minst et par timer i marinaden, snu ofte.

Stek bryststykkene på middels sterk varme med skinnet ned i ca 4-5 minutter, til mesteparten av fettet er stekt ut. Snu stykkene og brun dem på kjøttsiden i ytterligere 3 minutter. Ikke bruk olje eller margarin i stekepannen, bryststykkene avgir nok fett til stekingen av seg selv.

Når bryststykkene er ferdig brunet, legges de tilbake i langpannen/formen med skinnsiden opp. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av et av stykkene og sett dem i stekeovnen på 160 grader. Stek dem til de har nådd en kjernetemperatur på 62-65 grader. De skal da være rosa inni.

Sausen lages av stekefettet fra stekepannen og kraften fra langpannen etter stekingen. Pisk inn en spiseskje med rognebærgele og jevn sausen med en spiseskje maizena rørt ut i 2,5 dl kaldt vann. Smaksett sausen med en klype salt og en dæsj med Worchestershire saus. Sausen piskes hardt under oppkokingen for at den ikke skal skille seg.

Serveres med gratinerte poteter, østerssopp, smørstekte grønnsaker og rognebærgele.