1 stor gul paprika
1 stor rød paprika
400 g andelever
2 hvitløkfedd, finhakket
250 g usaltet smør
en skvett konjakk
1 ts sennepspulver
salt (havsalt)
svart pepper
1 ts finhakket timian
½ dl kremfløte
2 svarte trøfler eller sommertrøfler, skrell av det ytre laget
1 dl kjøttkraft
1 gelatinplate
Stek paprikaene i ovnen 30 minutter ved 230 C og la den avkjøles i en plastpose. Trekk av skinnet og fjern frø og kjernehus. Skjær paprikaene i tynne strimler.
Fres andelever og hvitløk i 50 g smør på middels varme i 8-10 minutter.
Ta opp leveren med hullsleiv og ha den i matprosessoren. Kok ut pannen med konjakk og hell utkoket i matprosessoren.
Smelt resten av smøret i pannen og ga det oppi sammen med leveren. Tilsett sennepspulver, salt, pepper, timian og kremfløte. Kjør blandingen i matprosessor til den er glatt. Ha den over i en arbeidsbolle. Tilsett paprikastrimlene og rør med skje til de er godt fordelt.
Hell massen i en form kledd med plastfolie og press den godt ned i formen. Dekk den til og la den stå et døgn i kjøleskap.
Skjær trøflene i tynne spon. Ta pateen ut av kjøleskapet, hvelv den ut av formen og fjern plastfolien. Legg trøffelsponene slik at de dekker pateen helt.
Smuldre gelatin i varm kjøttkraft og rør til den er helt oppløst. Pensle pateen med gelatinoppløsningen.
Server det i tynne skiver til ristet brød.