4 biffer a 180 g ( ytre eller indre)
2 ss smør
salt og pepper fra kvern
Saus
5 dl rødvin
2 sjalottløk
5 dl innkokt kraft
150 g (usaltet) smør
salt og pepper fra kvern
Skrell sjalottløk og hakk dem grovt. Has i en gryte. Tilsett rødvin. Kokes inn (reduseres) til marmeladekonsistens. Tilsett kraft. Dette skal reduseres koke inn til halve mengden. Det tar nok et kvarters tid. Sil sausen og visp inn kaldt smør i klatter.
Smak sausen godt til.
Krydre biffene. Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt. Legg biffene i. Når kjøttsaften begynner å piple frem, er det på tide å snu biffene. Etter et par tre minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen. Da er biffene medium stekte. La alltid kjøttet få hvile noen minutter før du skal skjære i det.
Fengselet serverte den møre biffen med bakte småløk, sprø potetlefse (formet som en kopp og) fylt med mandelpotetmos tilsmakt med trøffelolje. Til det glassert pastinakk, små grønne bønner og en bit Sundepølse (en lokal, grov pølse som ligner på Vossakorv).