Antioksidanter forhindrer oksidering. Luftens oksygen kan gjøre olje og fett harsk og dermed uspiselig. Det kan unngås ved å tilsette maten antioksidanter som forhindrer oksidering og på den måten forlenger holdbarheten. Antioksidanter forhindrer også misfarging av skrelte frukter og grønnsaker.
Primo 2003 finnes følgende antioksidanter:
An Su M E 300 Ascorbinsyre
An Su E 301 Natriumascorbat
An Su E 302 Calciumascorbat
An E 304 Ascorbylpalmitat
An E 304 Ascorbylstearat
An E 306 Tocopherolrig ekstrakt
An E 307 Alfa-tocopherol
An E 308 Gamma-tocopherol
An E 309 Delta-tocopherol
An E 310 Propylgallat
An E 311 Octylgallat
An E 312 Dodecylgallat
An E 315 Erythorbinsyre
An E 316 Natriumerythorbat
An E 320 Butylhydroxyanisol (BHA)
An E 321 Butylhydroxytoluen (BHT)
An K E 322 Lecithiner
An Su E 325 Natriumlactat
An Su E 326 Kaliumlactat
An Su E 327 Calciumlactat
An Su E 330 Citronsyre
An Su Sm E 331 Mononatriumcitrat
An Su Sm E 331 Dinatriumcitrat
An Su Sm E 331 Trinatriumcitrat
An Su Sm E 332 Monokaliumcitrat
An Su Sm E 332 Trikaliumcitrat
An Su Sm E 333 Monocalciumcitrat
An Su Sm E 333 Dicalciumcitrat
An Su Sm E 333 Tricalciumcitrat
An Su H E 334 Vinsyre
An Su H E 335 Mononatriumtartrat
An Su H E 335 Dinatriumtartrat
An Su H E 336 Monokaliumtartrat
An Su H E 336 Dikaliumtartrat
An Su H E 337 Natriumkaliumtartrat
An Su Ko E 338 Phosphorsyre
An Su O E 339 Mononatriumphosphat
An Su O E 339 Dinatriumphosphat
An Su O E 339 Trinatriumphosphat
An Su O E 340 Monokaliumphosphat
An Su O E 340 Dikaliumphosphat
An Su O E 340 Trikaliumphosphat
An Su O H E 341 Monocalciumphosphat
An Su A O E 341 Dicalciumphosphat
An Su A O E 341 Tricalciumphosphat
K E343 Monomagnesiumphosphat
K E343 Dimagnesiumphosphat
An Su E 350 Natriummalat
An Su E 350 Natriumhydrogenmalat
An Su E 351 Kaliummalat
An Su E 352 Calciummalat
An Su E 352 Calciumhydrogenmalat
An Su E 353 Metavinsyre
An Su E 354 Calciumtartrat
Su E 355 Adipinsyre
Su E 356 Natriumadipat
Su E 357 Kaliumadipat
Su E 363 Ravsyre
An Su E 380 Triammoniumcitrat
K An E 385 Calciumdinatriumethylen-
diamintetraacetat
(Calciumdinatrium-EDTA)
A = Antiklumpningsmiddel
An = Antioxidant
D = Drivgass
F = Fargestoff
H = Hevemiddel
Ku = Konserveringsmiddel
M = Melbehandlingsmiddel
O = Overflatebehandlingsmiddel
Sk = Skumdempingsmiddel
S = Smaksforsterker
Sm = Smeltesalt
Su = Surhetsregulerende middel /syre
Sjø = Søtstoff
K = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fuktighetsbevarende middel, fyllemiddel, geleringsmiddel, modifisert stivelse eller stabilisator.