Ingredienser
2 stk appelsiner (2,5 dl saft og skall fra 1 appelsin) 1 stk stjerneanis saft av 1/2 lime 125 g usaltet meierismør 1,5 dl honning 3 stk sammenpiskede egg
Tilberedning
Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca 1 dl. Tilsett saften av 1/2 lime. Bland alle ingrediensene i en ildfast skål eller stålbolle. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (bollen skal ikke komme i kontakt med vannet). Rør hele tiden til det tykner og har fått passe kosistens (ca 20 minutter). Avkjøl og fyll på rent glass.

Mer om emnet: Appelsincurd

Appelsincurd er en klassisk britisk sitrusfruktsaus eller krem laget av appelsinjuice, sukker, smør og egg. Vanligvis benyttet til smakssetting av desserter og bakverk, appelsincurd er både kremet og syrlig, og gir en unik og rik smak til enhver dessert den toppes med. Dens opprinnelse kan spores tilbake til 19. århundre i England, hvor curd ble laget hovedsakelig av sitroner. Med tiden har oppskriftene utviklet seg for å inkludere andre typer sitrusfrukter, som appelsin.

En interessant egenskap ved appelsincurd er dens allsidighet. Selv om den oftest blir brukt som fyll i desserter som pai, kaker og tartlets, kan appelsincurd også parres med toast, scones, yoghurt, havregryn og enda mer. De som har en søt tann kan til og med nyte den på egenhånd. Hver bit av denne kremete delikatessen, fullpakket med frisk appelsinsmak er en glede i seg selv.

Lagingen av appelsincurd er en enkel prosess som krever et lite sett ingredienser: appelsinjuice, sukker, egg og smør. Du begynner med å koke appelsinjuice og sukker i en kasserolle til sukkeret er helt oppløst. Deretter tilsettes eggene sakte mens du rører kontinuerlig for å forhindre at eggene koagulerer. Etter at blandingen er blitt glatt og jevn, legges smøret til og røres inn til det smelter fullstendig. Til slutt helles appelsincurdblandingen gjennom en sil for å fjerne eventuelle klumper og det avkjøles. Resultatet er en tykk, kremet appelsincurd med en tiltalende syrlig smak.

Noen mennesker kan være bekymret for holdbarheten til appelsincurd ettersom det inneholder egg. Den gode nyheten er at når det er lagret riktig, kan appelsincurd vare pic inntil to uker i kjøleskapet. Pass på å oppbevare din appelsincurd i en lufttett beholder for å sikre maksimal holdbarhet og friskhet. Curden kan til og med fryses for å vare i opptil et år.

Som du kan se, er Appelsincurd en vidunderlig måte å legge til litt sitruskarakter til dine desserter. Det er både smakfullt og vesentlig, og gir et hint av friskhet med hver bit. Dessuten, med så enkel forberedelse og lagring, er det ingen grunn til å ikke prøve å lage din egen appelsincurd hjemme.