Ingredienser:

Kokesjokolade 100g
Smør (mykt) 100g
Melis 100g
Eggeplommer 5 stk
Vaniljesukker 1 ts
Eggehviter 4 stk
Finmalte mandler 100g
Mel 50g

Aprikossyltetøy 200g
Sukker 100g

1 plate kokesjokolade
kokosfett

Tilberedning:

1. Smelt sjokolade over vannbad.
2. Pisk sammen eggeplommer, smør samt 1/3 av melisen til massen er luftig og kremete.
3. Bland i den smeltede sjokoladen.
4. Pisk eggehvitene stive med resten av melisen som tilsettes på slutten av pisketiden.
5. Bland vekselsvis og forsiktig inn mel, mandler og vaniljesukker og stivpisket eggehvite.
6. Helles i en smurt form.

Ovnstemperatur: 180 grader
Steketid: 40-45 min.

Kok aprikossyltetøy og sukker. Del kaken i 2 eller 3 lag og smør tynne lag med syltetøy mens det ennå er varmt. Dekk til slutt hele kaken med syltetøy. La kaken «sette seg»/ få en hinne før du smelter sjokolade i vannbad og tilsetter litt kokosfett. Sett kaken på rist og hell sjokolade over. Hele kaken skal være dekket!