1 kg lammekjøtt med ben
150 g hvite bønner
2 ss margarin eller olje
safran eller gurkemeie
1 stor løk
2 purrer
2 stilker stangselleri
3 tomater
salt
pepper
timian
laurbærblad
1 knivsodd kajenne
100 g makaronirør
klippet persille
Legg bønnene i bløt natten over.
Brun kjøtt og ben lett i olje eller margarin. Tilsett 1 knivsodd safran eller 1/2 ts gurkemeie. Hell så mye vann over at det dekker.
Legg bønner, tykke løkskiver, purrebiter, salt, pepper, timian og laurbærblad i gryten og kok retten ved svak varme til kjøttet er nesten mørt.
Legg grovstrimlet selleri, tomatbåter og makaroni i suppen og kok videre til alt er mørt. Ta opp benene. Smak til med kajenne og eventuelt mer salt. Dryss klippet persille over.
Serveres med brød til.