Ingredienser
2 egg 2,5 dl melk 2 ss sukker (vi droppet sukkeret) evt kanel/kardemomme 4-6 brødskiver fine/grove (gjerne daggammelt)
Tilberedning
Rør sammen egg, melk, evt sukker, kanel/kardemomme. Legg brødskivene i en flat tallerken eller annen form. Hell over røren, og snu brødskivene helt til det meste av røren er trukket inn i brødskivene. Stek i stekepanne på middels varme. Server med syltetøy, eventuelt rømme hvis ønskelig.

Mer om Arme Riddere 5

Det er ikke så mange som kjenner til uttrykket «Arme Riddere 5». Denne navnet refererer ofte til fem forskjellige oppskrifter av en spesiell matrett som er kjært blant flere nordmenn: Arme Riddere. Denne retten er en tradisjonell og gammeldags frokost eller lunsjrett, som lager en nydelig dessert. Med litt fantasi, kan den konverteres til en rekke forskjellige smaksvariasjoner, og det er her konseptet «Arme Riddere 5» kommer til syne.

Arme Riddere 5 viser frem fem forskjellige måter å tilberede denne herlige retten på. Man kan variere med ulike ingredienser for å snu en klassisk Arme Ridder til noe nytt og spennende. Brødskiver dyppes i egg, melk, sukker og kanel, og deretter stekt til de er gylne og sprø. Men hva om man legger til litt revet sitronskall i røren, bruker grovbrød i stedet for hvitt eller kanskje erstatter sukker med honning?

Den første variasjonen er å lage Arme Riddere med eple. Epler blir kokt i litt sukker og kanel og lagt mellom to brødskiver som deretter dyppes i egg- og melkeblandingen. Dette gir en herlig høstsmak og er perfekt for å bruke opp gamle epler.

Nr. 2 er Arme Riddere med sjokolade. Ved å smelte sjokolade på toppen av de stekte riddere, får du en dekadent frokostrett som også går perfekt som dessert. Du kan bruke hvilken som helst type sjokolade du vil, men mørk sjokolade gir en dyp og rik smak som kontrasterer pent med det søte brødet.

En annen alternativ kunne være Arme Riddere med bær. Ved å tilsette ferske bær som jordbær, blåbær eller bringebær, får du en frisk og sommerlig variant av retten. Bærene kan enten blandes inn i egg- og melkeblandingen, eller legges på toppen av de stekte brødskivene.

Den fjerde varianten er Arme Riddere med bacon. Ved å toppes med sprøtt stekt bacon, gir du en salt og sprø kontrast til det søte, myke brødet. Dette er en populær versjon blant de som foretrekker salt fremfor søtt på morgenen.

Siste ideen er Arme Riddere med nøtter. Ved å strø ristede nøtter på toppen av de ferdigstekte brødskivene, får du en krønsjy overflate som komplementerer det myke brødet perfekt. Du kan også blande hakket nøtter inn i egg- og melkeblandingen for enda mer smak.

Det er ingen ende på hvilke retter du kan lage med «Arme Riddere» som base. «Arme Riddere 5» viser at denne enkle retten kan omformes og tilpasses til enhver anledning, sesong eller smak. Prøv noen av disse forslagene neste gang du har gammelt brød som må brukes, og oppdag hvor deilig og allsidig det kan være.