Ingredienser

1 kg durumhvete
1 strøken spiseskje fint havsalt
1 pk a 15 g tørrgjær
1 spiseskje sukker
ca 6,5 dl lunkent vann

Tilberedning

Legg mel og salt i en haug på en ren arbeidsbenk, og lag en 15-20 cm bred grop i midten. Ha gjær og sukker i det lunkne vannet, bland med en gaffel og la det stå noen minutter. Hell væsken i gopa. Før gaffelen i sirkler i gropa, slik at du gradvis tar inn mel fra kantene og blander det godt med vanne.t Det ser snart ut om en tung grøt, men fortsett å blande til det ikke er mel igjen. Når deigen er blandet og det blir for tungt å bruke gaffel, tar du litt mel på hendene og begynner å klappe deigen til en ball. Kna deigen ved å rulle den forover og bakover. Bruk den ene hånden til å strekk edeigen mot deg og samtidig den andre til å skyve deigen fra deg. Kna på denne måten i 10 minutter, til du har en jevn, elsastisk, myk deig.

Dryss litt mel på deigen, dekk den med plastfilm, og la den hvile i minst 15 minutter i romtemperatur. Dette gjør det lettere å kjevle deigen tynt ut. Nå deler du deigen i så mange emner som du vil ha pizzaer.

Det passer bra å kjevle ut pizzaene 15-30 min før de skal stekes. Hvis du har mer kjøkkenarbeid å gjøre på forhånd, er det bedre å sette deigen i kjøleskapet med plasten på enn å ha ferdig bunner slengende på benken. ta et emne, dryss litt durumhvetemel på benken, og kjevle ut emnet til en runding med omtrent 1/2 cm tykkelse. Ha på det du måtte ønske på pizzaen, og legg den på en steinplate på grilllen med lokket på. ( I stekeovn skal pizzaen steke i 250 grader i ca 7-10 min. )

Pizzasaus denne gang:
1 boks med tomater ferdig tilsatt krydder og hvitløk (klem ut all saft i en sil)
2 spiseskjeer tomatpuré
litt ketchup
pizzakrydder