Ingredienser

4 sjalottløk (evt litt vanlig løk)
1 dl olivenolje (vi bruker å halvere)
1 ss tomatpuré
500g hermetiske tomater
4 soltørkede tomater (kan sløyfes)
4 friske tomater
6 dl kylling eller grønnsakskraft (kan erstattes med vann)
1 ss finkuttet koriander
salt
sukker pepper
4 ss rømme

Tilberedning

1. Kok finsnittet sjalottløk og tomatpuré i olivenolje til løken er myk og blank. Tilsett hermetiske og soltørkede tomater. La dette koke til væsken har fordampet.
2. Tilsett grovhakkede friske tomater, kraft og koriander. Kok i 10 minutter.
3. Kjør suppen i hurtigmikser. Sil den eventuelt gjennom grovmasket sil. Smak til med sukker, salt og pepper. En knivsodd oregano eller tabascosaus setter god smak på suppen. Server med rømmeklatt, egg og/eller kokt makaroni.

NB! For en mer barnevennlig suppe, kan du tilsette 3 dl melk i tillegg til den opprinnelige væskemengden.