Ingredienser:
Kjøtt: svin, kylling eller biff
kjøttkraft
fersk ingefær
soyasaus
sesamolje
østersaus
maizena
pepper
chili powder
five spice powder (vanskelig å finne, jeg har sløyfet dette)
sukker
jordnøttolje/druekjerneolje
gulrøtter
løk
broccoli
bambusskudd
sopp
babymais
paprika
hvitløk
sesamfrø
Tilberedning:
Marinade:
Del kjøttet i biter. Dette legges i marinade av olivenolje, et par knuste hvitløksfedd, et par cm frisk ingefær, pepper og soyasaus. (en liten skvalp fungerer som salting) Chilipulver etter smak.(jeg pleier å ha masse!) La stå kjølig noen timer, hvis du har dårlig tid bruker du litt mer av hver ingrediens.
Saus:
Varm ca. 4-5 dl kjøttkraft. HA i en teskje sesamfrø og litt sesamolje. Litt soyasaus og en god del østersaus. HA i chilipulver etter smak. Løs 1-2 ts maizenna i et lite glass med vann. Tilsett maisenna. Rør mens det koker opp. dette skal haes over gryten som du lager samtidig med sausen. Smak til med sukker rett før du har det over kjøttet.
Woken:
Fres opp kjøttet. Ha det ut av gryta mens du lager resten. Bruk en god slump med olje og ham varm panne så du kjenner strålevarmen 10-15 cm over ovnen. Fres grønnsakene. Vend hele tiden. Pass på å legg grønnsakene slik at de som skal stekes minst blir lagt i til slutt o.s.v. Bland i kjøttet. Hell over sausen. (sausen skla være så varm at det fosskoker når du heller dette over). Serveres fosskokende med ris eller risnudler til gjestende.