Ingredienser:

Kjøtt: svin, kylling eller biff kjøttkraft fersk ingefær soyasaus sesamolje østersaus maizena pepper chili powder five spice powder (vanskelig å finne, jeg har sløyfet dette) sukker jordnøttolje/druekjerneolje gulrøtter løk broccoli bambusskudd sopp babymais paprika hvitløk sesamfrø

Tilberedning:

Marinade: Del kjøttet i biter. Dette legges i marinade av olivenolje, et par knuste hvitløksfedd, et par cm frisk ingefær, pepper og soyasaus. (en liten skvalp fungerer som salting) Chilipulver etter smak.(jeg pleier å ha masse!) La stå kjølig noen timer, hvis du har dårlig tid bruker du litt mer av hver ingrediens. Saus: Varm ca. 4-5 dl kjøttkraft. HA i en teskje sesamfrø og litt sesamolje. Litt soyasaus og en god del østersaus. HA i chilipulver etter smak. Løs 1-2 ts maizenna i et lite glass med vann. Tilsett maisenna. Rør mens det koker opp. dette skal haes over gryten som du lager samtidig med sausen. Smak til med sukker rett før du har det over kjøttet. Woken: Fres opp kjøttet. Ha det ut av gryta mens du lager resten. Bruk en god slump med olje og ham varm panne så du kjenner strålevarmen 10-15 cm over ovnen. Fres grønnsakene. Vend hele tiden. Pass på å legg grønnsakene slik at de som skal stekes minst blir lagt i til slutt o.s.v. Bland i kjøttet. Hell over sausen. (sausen skla være så varm at det fosskoker når du heller dette over). Serveres fosskokende med ris eller risnudler til gjestende.

Mer om: ASIATISK GRYTE

Asiatiske gryteretter er gjennomgående populære globalt, og fortsetter å øke i popularitet også her i Norge. Dette skyldes dels deres unike smaksprofiler som kombinerer det søte med det sure, det salte med det bitre, og det krydrede med det milde, i tillegg til at mange retter er både sunne og næringsrike.

Hovedingrediensene som ofte brukes i en asiatisk gryte inkluderer kjøtt som kylling, storfe eller svin, eller sjømat som reker eller blåskjell. Retter kan også være vegetariske, med tofu som en erstatter for kjøtt. Mange gryteretter inneholder også en rekke grønnsaker, alt fra brokkoli og gulrøtter til bambusskudd og vannkastanjer. Hvitløk, ingefær og chili er sentrale smaksforsterkere.

Det finnes mange typer asiatiske gryteretter. Thai grønn curry, kinesisk Mapo Tofu og japansk Sukiyaki er bare noen eksempler på måten disse rettene kan variere på, avhengig av regionen. Noe av det som gjør asiatisk gryte så appellerende er dens fleksibilitet og mangfold. Med så mange ingredienser og krydder tilgjengelig, finnes det ingen grenser for hva du kan lage. Du kan tilpasse gryten etter sesongens råvarer, eller etter personlige dietter og smakspreferanser. For å tilberede en autentisk asiatisk gryte hjemme, kan det være lurt å investere i noen kvalitetsingredienser som for eksempel fiskesaus, sojasaus, grønn currypaste og kokosmelk. Å lage en asiatisk gryte hjemme er en flott måte å tilbringe tid på kjøkkenet – du kan utforske nye smaker, lage et sunnere alternativ til takeout, og ikke minst, lage en næringsrik og velsmakende rett til hele familien.