Ingredienser

1/3 stk Løk
1/2 stk Paprika
1 spiseskje Soyasaus
1 spiseskje Chilisaus
1/2 boks Bambusskudd
stk Cashewnøtter
1 stk Kyllingfilet
Krydder:
dæsj Salt
1 teskje Frisk ingefær

Tilberedning

Skjær løken og stek den raskt i wok sammen med ingefær på sterk varme. Tilsett kyllingen i tynne strimler. Stek det i flere omganger. Tilsett bambusskudd og paprika skåret i strimler. Senk varmen og la alt surre under omrøring. Tilsett soyasaus, chilisaus, cashewnøtter, og litt vann hvis det er for tørt.. La det surre litt til. smak til med salt.

Serveres med ris.

Mer om: Asiatisk kylling

Det er ingen hemmelighet at asiatisk mat, og spesielt kyllingretter, har fortryllet ganene til matelskere over hele verden. Asiatisk kylling er en paraplybetegnelse som favner et mangfold av kulinariske stiler, ingrediensvalg og tilberedningsmetoder.

Typisk for asiatisk kylling er bruken av sterke, aromatiske krydder, som ingefær, hvitløk, chili, lime og forskjellige varianter av soyasaus. Et eksempel på en favoritt er den vietnamesiske Pho Ga, en kyllingsuppe som er både lett og mettende. Den er laget med kylling, nudler, forskjellige grønnsaker og sterke urter som basilikum og mynte.

På den annen side har vi retter som Kung Pao kylling fra Kina, en spicy rett preget av bruken av Szechuan pepper. Teriyaki kylling er også et ikonisk eksempel fra Japan, kjent for sin glaserte overflate takket være bruken av teriyaki-saus.

Om vi reiser til Thailand, finner vi en overflod av kyllingretter som satay kylling og grønn curry med kylling. Disse rettene benytter seg av ulike kombinasjoner av krydder, grønnsaker og nøtter, og gir et sant fyrverkeri av smaker.

Fra det subtile til det sterkt krydrede, populært streetfood til anerkjente hovedretter på fine restauranter, skaper asiatiske kyllingretter en opplevelse som er umulig å motstå. Med et utvalg av rike, dype sauser, krispe stekeskorper, mørt kjøtt og eksplosive smaker, er det noe for enhver smak. Så neste gang du er ute etter å utforske smaker fra det asiatiske kjøkken, hvorfor ikke prøve en kyllingrett? Kanskje du oppdager en ny favoritt. Asiatisk kylling er ikke bare en rett, det er en smaksreise.