Ingredienser
DEIG 125 gram smør 2 dl hvetemel 1 dl grovbakst 2 1/2 ss kaldt vann 2 løk FYLL 2 auberginer 250 gram sjampinjong 1/2 kilo tomater 1/2 ts timian 1 fedd hvitløk 1 egg 2 dl lettrømme
Tilberedning
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt. 2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time. 3. Skjær auberginene i centimetertykke skiver. Dryss på salt og la dem ligge en times tid. 4. Press skivene lett slik at den bitre saften kommer ut og surr dem pent gylne i olivenolje – i omtrent 15 minutter. Legg dem på et kjøkkenpapir. 5. Skjær sjampinjongen i skiver og stek dem i resten av oljen. Salt lett og ta dem opp. 6. Skåld tomatene, del dem i fire og stek dem i oljen til de har konsistens som grov puré. 7. Press hvitløken og bland i sammen med timian og krydder. 8. Kle paiformen med 2/3 av deigen og stek i 15 minuter ved 200 grader. 9. Pisk egget og bland med rømmen. Tilsett sjampinjong og tomat. Legg et lag av blandingen i formen, deretter auberginene og resten av blandingen. 10. Kjevl ut resten av paideigen og legg den over som et lokk. Pensle paien med lettpisket egg og stek i ca. 30-40 minutter ved 200 grader. o Aubergine har en fyldig smak som kan minne om kjøtt. Som alle aubergineretter er den like god, om ikke bedre, oppvarmet dagen etter. Det passer godt med en frisk, grønn salat til, gjerne med en kraftig hvitløkdressing, basert på yoghurt.

Mer om Auberginepai

Auberginepai er en nydelig rett som har opptatt mange matentusiaster. Kjent for sin utrolige smak og næringsrike innhold, har denne retten blitt en favoritt hos mange.

Auberginepai er virkelig en rett som reflekterer det rike og varierte kjøkkenet til mange forskjellige kulturer. Omfavnet av både middelhavskjøkkenet og det asiatiske kjøkkenet, har denne paien en fantastisk smak som spenner fra det pikante til det søtlige, avhengig av variasjonene lagt til av kokken. Det er flere grunner til auberginepaiens popularitet, blant annet dens mangfold og tilpasningsevne i forhold til ingredienser og smaker.

Hovedingrediensen i auberginepai, aubergine, har en mild, men karakteristisk smak som absorberer andre aromaer veldig godt. Dette gjør det til en ideell ingrediens å eksperimentere med, spesielt for de som elsker å leke med forskjellige smaker og teksturer i kjøkkenet. I tillegg er aubergine utrolig næringsrik, med høyt innhold av kostfiber, og viktige mineraler som kalium og magnesium.

En annen faktor som gjør auberginepai så tiltalende, er dens smakskompleksitet. Denne paien kan tilberedes på en rekke måter, og hver variant gir en unik smaksprofil. For eksempel kan auberginen grilles først for å gi en dyp, røkt aroma, eller den kan stekes i ovnen med hvitløk og olivenolje for en rik og søtlig smak. Det kan også tilsettes en rekke urter og krydder som koriander, rosmarin, timian og basilikum for å gi den ekstra dybde og karakter.

Å lage en auberginepai kan virke litt skremmende, men ikke la dette hindre deg. Det eneste du trenger å fokusere på, er å sørge for at auberginen er godt forberedt før du begynner å lage paien. Aubergine kan være ganske bitter hvis den ikke er tilberedt ordentlig, så et vanlig tips er å skjære den i skiver, drysse litt salt over, og la den stå i omtrent en halv time for å trekke ut bitterheten.

Som konklusjon, auberginepai er en fantastisk rett – ikke bare på grunn av dens lekre smak, men også for dens næringsverdi og muligheter for variasjon og tilpasning. Enten du er en erfaren kokk eller bare en entusiast for god mat, er det definitivt verdt å inkludere denne retten i din matlaging.