Ingredienser:

8 doble÷) lammekoteletter
Olje
1 kvist timian
1 fedd hvitløk
10 plommer
½ tsk. sukker
1 aubergine

Saus:
Olivenolje
1 potte basilikum
1 liten bdt. persille
1 fedd hvitløk
Salt
paprika

Tilberedning:

Ingrediensene til sausen has i en blender og hakkes fint.

Auberginer og plommer skjæres i grove ruter og stekes i litt olje hver for seg til de er møre. Tilsett evt. litt sukker til plommene under stekingen. Holdes lune til servering.

Kotelettene grilles eller stekes i en varm panne ca. 3 min. på hver side. Tilsett 1 kvast timian og 1 fedd hvitløk under stekingen. Det krydres med salt og paprika.

Kotelettene anrettes på tallerkener med saus, aubergine og plommer. Et godt tilbehør er grovt brød og små grillede eller smørstekkede poteter, krydret med frisk timian.